Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον αέρα η πώληση του Athens Ledra - Δεν υπάρχει συμφωνία με τον κινεζικό Όμιλο

tags :
Στον αέρα η πώληση του Athens Ledra - Δεν υπάρχει συμφωνία με τον κινεζικό Όμιλο
Μια από τις αιτίες των καθυστερήσεων που επικαλείται η κινεζική εταιρεία είναι πως αργεί η έγκριση της συμφωνίας από την κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Στον αέρα βρίσκεται η πώληση του ξενοδοχείου Athens Ledra, για το οποίο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλος κινεζικός Όμιλος, και για το οποίο το Υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωνε ότι η συμφωία θα κλείσει εντός των επόμενων ημερών.
Σε επικοινωνία που είχε το bankingnews με το υπουργείο Εργασίας, η συμφωνία εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι, όμως διαπιστώνονται καθυστερήσεις ως προς την κατάθεση της προκαταβολής του ποσού εξαγοράς. Μια από τις αιτίες των καθυστερήσεων που επικαλείται η κινεζική εταιρεία είναι πως αργεί η έγκριση της συμφωνίας από την κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Yπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί με τιμή εκκίνησης περί τα 48 εκατ ευρώ παρότι παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς χαρακτήρισαν εξαρχής υψηλή την τιμή αφού ο δυνητικός αγοραστής θα πρέπει να προχωρήσει και σε εκτενείς παρεμβάσεις ανακαίνισης της ξενοδοχειακής μονάδας.
Tο εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.
Mετά τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.
Ωστόσο, τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη.
Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τότε η Αlpha είχε προσεγγίσει μεγάλους ξενοδοχειακούς Ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την πώληση του ξενοδοχείου, που όμως δεν προχώρησε καθώς είχε ακουστεί ότι το τίμημα (περί τα 48 εκατ. ευρώ) που ζητήσε ήταν υψηλό το ίδιο και το κόστος για την ανακαίνιση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης