Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Θράκης: Οι επενδύσεις φέρνουν πρόσθετο τζίρο 50 εκατ. ευρώ - Σημαντική βελτίωση κερδών

tags :
Πλαστικά Θράκης: Οι επενδύσεις φέρνουν πρόσθετο τζίρο 50 εκατ. ευρώ - Σημαντική βελτίωση κερδών
Ο Όμιλος έχει μονάδες παραγωγής και εμπορίας στην Ελλάδα, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και H.Π.Α
Επιπρόσθετο τζίρο 50 εκατ. ευρώ θα αποφέρει η πρόσφατη ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράματος της Πλαστικά Θράκης ύψους 32 εκατ ευρώ, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους του Ομίλου λόγω της δυνατότητας παραγωγής καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και της μείωσης του κόστους παραγωγής.
Ειδικότερα οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, συνολικού ύψους 23 εκ. ευρώ περίπου, αφορούν κυρίως στην παραγωγή καινοτόμων τεχνικών υφασμάτων, τα οποία έχουν εφαρμογή στις αγορές των γεωσυνθετικών, των μονωτικών μεμβρανών οροφής, της βιομηχανίας φίλτρων, της βιομηχανίας αυτοκινήτων καθώς και των νοσοκομειακών προϊόντων. Επιπρόσθετα σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν και οι νέες επενδύσεις στο εξωτερικό συνολικού ύψους 9 εκ. ευρώ περίπου.
Εκτός από τον τομέα των πλαστικών, η Πλαστικά Θράκης έχει και μία άλλη επένδυση που αφορά στην κατασκευή των «Θερμοκηπίων Θράκης», στο Εράσμιο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.
Η Θερμοκήπια Θράκης, μετά από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια, έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης, για 35 χρόνια, του γεωθερμικού πεδίου στο Εράσμιο, που καλύπτει 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Το project προχωρά σε συνεργασία με την έτερη εισηγμένη εταιρεία Έλαστρον, η οποία έχει δημιουργήσει τη θυγατρική Έλαστρον Αγροτική και δραστηριοποιείται κι αυτή στις καλλιέργειες μέσω υδροπονίας και γεωθερμίας.
Από φέτος οι δύο όμιλοι προχώρησαν στην επέκταση της συνεργασίας τους στο project υδροπονικής καλλιέργειας για την παραγωγή διαφόρων ποικιλιών ντομάτας και αγγουριού με το brand name «O ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ».
Η μονάδα παράγει ντομάτες σε τσαμπί, κλασικές (beef), τοματίνια αλλά και αγγούρια ενώ σταδιακά στο μέλλον θα μπει και σε άλλες καλλιέργειες. Προς το παρόν σχεδόν όλα τα προϊόντα δίνονται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ η επένδυση έως τώρα, είναι της τάξης των 7 με 7,5 εκατ. ευρώ.
Ο Όμιλος έχει μονάδες παραγωγής και εμπορίας στην Ελλάδα, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και H.Π.Α. Ο Όμιλος απασχολούσε συνολικά, την 30 Σεπτεμβρίου 2016, 1.752 εργαζομένους εκ των οποίων 69 εργαζόμενοι απασχολούνταν στην Εταιρεία
Στο 9μηνο του 2016 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 225,49 εκατ. ευρώ από 222,64 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη στα 13,44 εκατ. ευρώ από 9,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Το σύνολο Καθαρής θέσης μετόχων εταιρίας ανέρχεται στα 118,93 εκατ. ευρώ από (127,4) το 2015, οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 20,7 εκατ. ευρώ (από 9,8 εκατ. ευρώ), ενώ οι βραχυπρόθεσμες στα 65,8 εκατ. ευρώ (από 59,02 εκατ.)
Τέλος, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στη λήξη της περιόδου ανέρχονται στα 32,15 εκατ. ευρώ (από 24,63 εκατ. ευρώ) και ο καθαρός δανεισμός σε 54,03 εκατ. ευρώ από 45,55 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης