Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποδόσεις με συνέπεια για τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Trust και το 2016

tags :
Αποδόσεις με συνέπεια για τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Trust και το 2016
Το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 11,32%
Το 2016 τα Αμοιβαία Κεφάλαια της ALPHA TRUST ξεχώρισαν για μια ακόμη φορά σημειώνοντας κατά κύριο λόγο θετικές αποδόσεις ενώ παράλληλα το ενεργητικό τους αυξήθηκε κατά 11,32%.
Την υψηλότερη απόδοση από όλα τα Αμοιβαία Κεφάλαια της ALPHA TRUST σημείωσε το Ομολογιακό Α/Κ Ελλάδας ALPHA TRUST ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ. Το Α/Κ κατέγραψε απόδοση 13,37% με το μέσο όρο της κατηγορίας του να ανέρχεται σε 10,17%. Αξίζει εδώ να σημειωθεί η εξαιρετική επίδοση του Α/Κ σε επίπεδο πενταετίας σημειώνοντας απόδοση 267,75% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση από τα οκτώ Α/Κ που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας το εν λόγω διάστημα.
Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των Ομολογιακών Διεθνών Α/Κ από τα 12 Α/Κ που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω κατηγορία, κατέλαβε το Α/Κ ALPHA TRUST STRATEGIC BOND FUND σημειώνοντας απόδοση 4,28%, με το μέσο όρο της κατηγορίας του να καταγράφει απόδοση 3,98%. Αξιόλογη είναι επίσης η μέση ετήσια απόδοση, 7,29%, του Α/Κ σε επίπεδο πενταετίας. Την αντίστοιχη θέση καταλαμβάνει επίσης και το Α/Κ ALPHA TRUST EURO MONEY MARKET FUND -SHORT TERM στην κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με απόδοση 0,43%.
Ικανοποιητική ήταν για την περασμένη χρονιά και η πορεία των Μικτών Α/Κ της εταιρείας. Το A/K ALPHA TRUST EUROSTAR MIKTO πέτυχε απόδοση 6,96% και τα Α/Κ ΙNTERLIFE ΜΙΚΤΟ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΙΚΤΟ 6,61% και 5,06% αντιστοίχως. Ο μέσος όρος της κατηγορίας των μικτών Α/Κ η οποία αριθμεί 31 Α/Κ, για το 2016 ανήλθε σε 3,82%.
Στην κατηγορία των Μετοχικών Διεθνών Fund of Funds, το Α/Κ S&B ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ FUND OF FUNDS ΜΕΤΟΧΙΚΟ σημείωσε απόδοση 5,44% και στην κατηγορία των Μετοχικών Διεθνών το Α/Κ ALPHA TRUST GLOBAL LEADERS ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 3,43% .
Στην κατηγορία των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας τα Α/Κ ALPHA TRUST NEW STRATEGY ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND πέτυχαν και αυτά θετική απόδοση 2,73% και 2,16% αντιστοίχως, ξεπερνώντας το δείκτη αναφοράς τους.
Τέλος, στην κατηγορία των Μικτών Fund of Funds το A/K TEA INTERAMERICAN GLOBAL BALANCED FUND OF FUNDS σημείωσε απόδοση 2,30% ενώ οριακές απώλειες 0,12% σημείωσε το Α/Κ ALPHA TRUST ECLECTIC FUND OF FUNDS – BALANCED.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς, οι λύσεις συνταξιοδοτικού προγραμματισμού που προσφέρει η ALPHA TRUST εμπλουτίστηκαν με το νέο Α/Κ ΤΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ –ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ –ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΜΙΚΤΟ. Η ανάθεση της διαχείρισης των αποθεματικών του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης στην ALPHA TRUST, ισχυροποιεί τη σημαντική θέση που κατέχει σήμερα η εταιρεία στη διαχείριση κεφαλαίων Θεσμικών επενδυτών και Επαγγελματικών - Συνταξιοδοτικών Ταμείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης