Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γραφήματα στην κόψη του ξυραφιού – Πόση διόρθωση «αντέχουν» ακόμα μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης

tags :
Γραφήματα στην κόψη του ξυραφιού – Πόση διόρθωση «αντέχουν» ακόμα μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης
Αρκετές μετοχές του FTSE 25 βρίσκονται σε κρίσιμα επίπεδα, αλλά υπάρχουν και μερικές που έχουν γράφημα για… σεμινάριο
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τεχνικά πολλές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και συνέχιση της υποχώρησης του ΧΑ θα μπορούσε να «χαλάσει» την εικόνα πολλών γραφημάτων.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η αγορά προσεγγίζεται καθαρά τεχνικά, καθώς επιχειρηματικές ειδήσεις δεν υπάρχουν, αποτελέσματα χρήσης δεν έχουν δημοσιευτεί, και το σημαντικότερο γεγονός που περιμένει η αγορά είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Βραχυπρόθεσμα λοιπόν το trading παίζεται με τα γραφήματα και πολλά πονταρίσματα γίνονται με βάση στηρίξεις και αντιστάσεις.
Ακόμα και ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και χθες αντέδρασε αφού πάτησε στον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.
Αναλυτές υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να κινηθεί η αγορά προς τις 595 μονάδες σημείο από το οποίο διέρχεται ο απλός κινητός μέσος των 200 ημερών και στη συνέχεια να κινηθεί ανοδικά, καθώς δεν έχει χαλάσει η γενικότερη εικόνα του ΧΑ.
Πολλές μετοχές διόρθωσαν και φάνηκε η ελκυστικότητά τους, ενώ άλλες υποχώρησαν από πολυετή υψηλά και «αποφορτίστηκε» κάπως η αποτίμηση.
Υπάρχουν βέβαια και αυτές οι περιπτώσεις που τα γραφήματα κάποιων μετοχών είναι για σεμινάριο και η υποχώρηση του ΧΑ δεν έθεσε σε κίνδυνο την διαγραμματική εικόνα.
Πιο αναλυτικά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση:
Διαγραμματικά η μετοχή της ΕΧΑΕ δημιουργεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό καθώς σε λίγες συνεδριάσεις έκοψε πτωτικά εκθετικό και απλό 200άρη και χθες επιταχύνθηκε η πτώση.
Ο ΟΤΕ υποχώρησε από τα 9,20 ευρώ, βρήκε τους κινητούς μέσους και ακουμπά πάνω τους στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Ο ΟΛΠ πραγματοποίησε ανάλογη κίνηση αλλά η διαγραμματική εικόνα είναι λίγο χειρότερη από του ΟΤΕ καθώς χθες πέρασε το γράφημα κάτω από τους κινητούς μέσους.
Η Lamda τους έκοψε και διαπραγματεύεται χαμηλότερα ενώ η Τέρνα Ενεργειακή τους ακούμπησε και είναι οριακά υψηλότερα.
Η Aegean διαπραγματευόταν κάτω από απλό και εκθετικό διακοσάρη και η ενίσχυση των τελευταίων εβδομάδων την έφερε κοντά ώστε να τους διασπάσει.
Ωστόσο, αν και πέρασε πάνω από τον εκθετικό και ακούμπησε τον απλό, τώρα υποχώρησε ελαφρώς και τέμνει τον εκθετικό.
Η ΔΕΗ έχει κόψει πτωτικά τους δύο κινητούς και η πρόσφατη υποχώρηση αύξησε την απόσταση ενώ σημαντική απόσταση έχει και η ΜΕΤΚΑ που λόγω της σχέσης ανταλλαγής με την Μυτιληναίος είχε υποχωρήσει αρκετά με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται εδώ και μερικές εβδομάδες χαμηλότερα.
Χαμηλότερα των κινητών μέσων διαπραγματεύεται και η Folli Follie η οποία είχε δοκιμάσει να τους διασπάσει ανοδικά στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
Υποσχέσεις αφήνει το γράφημα της Viohalco.
Η χθεσινή άνοδος κατά 9,35% της μετοχής την απομάκρυνε από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών τον οποίο ακουμπούσε αρκετές μέρες χωρίς να μπορέσει να απομακρυνθεί.
Η Jumbo που υποχωρεί από τα υψηλά των 15 ευρώ και έχει φτάσει στα 13 ευρώ εξακολουθεί να έχει απόσταση ασφαλείας.
Ο εκθετικός βρίσκεται στα 12,3 ευρώ και ο απλός στα 12,09 ευρώ.
Απόσταση έχει και η μετοχή των ΕΛΠΕ αλλά και του ΟΠΑΠ, με τον τελευταίο λόγω της πρόσφατης διόρθωσης από τα ψηλά των 9 ευρώ να απέχει πλέον 0,45 ευρώ από τον εκθετικό.
Γραφήματα για σεμινάριο διαθέτουν οι μετοχές των Μυτιληναίος, Motor Oil, Coca Cola, Σαράντης και Grivalia με τους επενδυτές να τα κοιτούν και να εύχονται να είχαν τοποθετηθεί εγκαίρως.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης