Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Υπεγράφη στρατηγική συνεργασία με την σερβική Carnex παρουσία του Αλ. Τσίπρα - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr

tags :
Creta Farms: Υπεγράφη στρατηγική συνεργασία με την σερβική Carnex παρουσία του Αλ. Τσίπρα - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr
Η συμφωνία αφορά την από κοινού εμπορία καινοτόμων προϊόντων πρωτεϊνης στην αγορά της Σερβίας με την επωνυμία Oliving O'Roll
Στο μεγαλύτερο Business Forum στην Σερβία, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της Creta Farms με την Carnex, τη μεγαλύτερη εταιρεία αγροδιατροφής της Σερβίας.
Η CRETA FARMS ABΕE εισέρχεται και στην αγορά της Σερβίας, με τα προϊόντα της σειράς ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ μέσω της πετυχημένης μεθόδου Supply & Licensing agreement.
Στο Business Forum της Σερβίας, μεταξύ των Πρωθυπουργών των 2 χωρών και πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων της επιχειρηματικής κοινωνίας, έγινε η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της Creta Farms με την Carnex, παρόντων του Προέδρου της Creta Farms, Εμμανουήλ Δομαζάκη και του Γενικού Διευθυντή της Carnex, Vladista Mladenovic.
Τη συμφωνία αυτή και την προώθηση των προϊόντων θα υποστηρίξουν και οι 2 πλευρές με συγκεκριμένο πλάνο διαφήμισης σε πληθυσμό 7 εκατομμυρίων. Οι δυο εκπρόσωποι των εταιριών, ο πρόεδρος της Creta Farms, Εμμανουήλ Δομαζάκης, και ο Γενικός Διευθυντής της Carnex, Vladista Mladenovic, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους ενώνοντας τις δυνάμεις της μεγαλύτερης εταιρίας αλλαντικών στην Ελλάδα και της μεγαλύτερης εταιρίας αγροδιατροφής της Σερβίας.
Συγκεκριμένα, ο τοπικός συνεργάτης στην αγορά της Σερβίας εξυπηρετεί στο σύνολο της αγοράς  20,000 πελάτες, απαριθμεί 1000 άτομα προσωπικό και αποτελεί κομμάτι ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης αναφέρθηκε ότι τα προϊόντα θα βρίσκονται σύντομα τόσο στα ράφια των super markets (οργανωμένο λιανεμπόριο) όσο και στα κανάλια αυθόρμητης αγοράς,  μέσω της Carnex, η οποία διατηρεί ισχυρή θέση στην τοπική αγορά με ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο διανομής.
Η Creta Farms, ως η μεγαλύτερη και πιο καινοτόμα αλλαντοποιία στην Ελλάδα, διεξήγαγε έρευνα και μελέτη στην αγορά της Σερβίας, λαμβάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα ευρείας αποδοχής σχετικά με τη γευστική υπεροχή όλων των προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση στη σειρά ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, με την οποία η εταιρεία διαφοροποιείται στο χώρο των αλλαντικών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με την ανακοίνωση της συνεργασίας, ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms δήλωσε: « Η Creta Farms έχει αποδείξει τους τελευταίους μήνες ότι επεκτείνετε με ραγδαίους ρυθμούς στα Βαλκάνια και την Ευρώπη με την υπόσχεση για δυναμική συνέχεια.
H Σερβία, με την οικονομία της να εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία των Δυτικών Βαλκανίων, με την εκεί αγορά αλλαντικών να ανέρχεται σε περίπου 350 εκατομμύρια  ευρώ ετησίως.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι ως εταιρεία που μπορούμε και επενδύουμε, ενισχύοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα στο εξωτερικό αλλά κυρίως που τόσο μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Carnex εμπιστεύονται την καινοτομία μας και υιοθετούν τη φιλοσοφία μας για ποιοτικά και θρεπτικά προϊόντα τα οποία θα βοηθήσουν τον κόσμο να μάθει να τρέφεται και να ζει καλύτερα!

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Creta Farms: Υπεγράφη στρατηγική συνεργασία με την σερβική Carnex παρουσία του Αλ. Τσίπρα

Η συμφωνία αφορά την από κοινού εμπορία καινοτόμων προϊόντων πρωτεϊνης στην αγορά της Σερβίας με την επωνυμία Oliving O'Roll
Με την μεγαλύτερη εταιρεία της Σερβίας, την Carnex υπέγραψε στρατηγική συνεργασία η Creta Farms, παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Ελληνοσερβικού Business Forum που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη.
Η συμφωνία αφορά την από κοινού εμπορία καινοτόμων προϊόντων πρωτεϊνης στην αγορά της Σερβίας με την επωνυμία Oliving O'Roll. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέσα στο επόμενο διάστημα.
"Η στρατηγική μας συνεργασία με την γέτιδα δύναμη στον κλάδο του κρέατος στην Ελλάδα  αντιπροσωπεύει τις προσπάθειές μας για την παροχή στους καταναλωτές μας ενός νέου προϊόντος», δήλωσε ο Vladica Mladenović, Διευθυντής Πωλήσεων της Carnex.
«Καλωσορίζουμε και στηρίζουμε απόλυτα τη συνεργασία των εταιρειών Carnex  και Creta Farms, η οποία είναι πολύ σημαντική για την οικονομία των δύο χωρών. Ελπίζουμε ότι αυτά τα καινοτόμα προϊόντα θα κερδίσουν γρήγορα την εμπιστοσύνη των τοπικών καταναλωτών», δήλωσε ο Μάρκο Čadež, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας.
Η Creta Farm, σήμερα διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες σε Κρήτη και σε Αθήνα, απασχολεί 640 υπαλλήλους, κατέχει 28% μερίδιο αγοράς και έχει 17 παγκοσμίως κατοχυρωμένες πατέντες, με τους ανταγωνιστές της Υφαντής και Νίκας να κατέχουν μερίδιο αγοράς 20% και 10% αντίστοιχα.
Τα έσοδα της εταιρείας από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης (royalties) για το 2014 ανήλθαν στα 300.000 ευρώ, ενώ το 2015 έφθασαν τα 800.000 ευρώ, απλά και μόνο με την υπογραφή ενός συμβολαίου από την Αυστραλία, όπου ήδη η εταιρεία κατέχει μερίδιο 3%.Η πρόσφατη στρατηγική συμμαχία στην αγορά της Ισπανίας είναι πενταετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης και προβλέπεται ότι οι πωλήσεις των προϊόντων «εν Ελλάδι» που θα παράγονται στην ισπανική αγορά θα αγγίξουν τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ έχει  εγγυημένο σημαντικό ποσοστό εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου.
Aυτό σημαίνει ότι η  ελληνική εταιρεία θα έχει ένα σημαντικό ποσό εγγυημένων εσόδων από δικαιώματα επί των πωλήσεων, με εγγυημένη αύξησή τους για κάθε πενταετία ανανέωσης.
Της ισπανικής αγοράς είχαν προηγηθεί η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Η Ρουμανία θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της ΝΑ Ευρώπης, με την αγορά των αλλαντικών να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ ετησίως - από τα μέσα του προσεχούς Ιανουαρίου τα προϊόντα θα βρίσκονται τόσο στα ράφια των σουπερμάρκετ όσο και στα κανάλια της χονδρικής και της αυθόρμητης αγοράς.
Για το 2016 οι πωλήσεις της αλλαντοβιομηχανίας εκτιμάται ότι έκλεισαν στα επίπεδα του 2015, περίπου 105 εκατ. Ευρώ και αντιστοίχως τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων  πάνω από 10 εκατ.
Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η μετεξέλιξη της από βιομηχανία αλλαντικών σε βιομηχανία τροφίμων - η εταιρεία ελέγχει μερίδιο 30% στην αγορά των αλλαντικών και διαθέτει 17 παγκόσμιες πατέντες - ως το 2020. Έτσι κι αλλιώς η αγορά των αλλαντικών στην Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση - δεν υπερβαίνει τα 250 εκατ. ευρώ και εφέτος θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Αντιθέτως, σε άλλες κατηγορίες τροφίμων υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης.
Όπως επί παραδείγματι στην αγορά των σνακ - πρόκειται για μια αγορά που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως.
Η δραστηριοποίησή της πάντως δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο των αλλαντικών, αλλά επεκτείνεται σε προϊοντικούς πυλώνες, όπως τυροκομικά, έτοιμα γεύματα (πίτσα, πίτες, σάντουιτς), οι οποίοι εξελίσσουν την εταιρεία από μία αλλαντοβιομηχανία σε μία εταιρεία τροφίμων.

Πρώτη ενημέρωση 2 Φεβρουαρίου 2017, 08:15

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης