Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

O Όμιλος Βασιλάκη ισχυρός υποψήφιος για την αγορά της Avis.... και τα εμπόδια με το τίμημα

tags :
O Όμιλος Βασιλάκη ισχυρός υποψήφιος για την αγορά της Avis.... και τα εμπόδια με το τίμημα
Ένα από τα αγκάθια φέρεται να είναι το υψηλό τίμημα
Μία από τις μεγαλύτερες δουλειές στον κλάδο του αυτοκινήτου αποδεικνύεται η πώλησης της ελληνικής Avis, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των μισθώσεων.
Ισχυρός - σύμφωνα με κάποιους και μοναδικός - υποψήφιος φέρεται αυτή τη στιγμή ο Όμιλος Βασιλάκη ο οποίος βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς.
Ωστόσο, ένα από τα αγκάθια φέρεται να είναι το υψηλό τίμημα καθώς η απόκτηση της Avis θα δώσει στον υποψήφιο αγοραστή πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά, ενώ η εταιρεία παρουσιάζει υψηλές οικονομικές επιδόσεις (τζίρος 152 εκατ. Ευρώ με κέρδη προ φόρων 13,3 εκατ.).
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι ενταγμένη στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς «Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» και η πώλησή της αποτελεί δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς στην DG Com στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του ομίλου. Αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς για την πώληση είναι η Citigroup Global Markets Limited στο Λονδίνο.
Η πώληση της AVIS Greece εκτιμάται ότι θα αλλάξει τους συσχετισμούς σε μια αγορά της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Με στόλο 31.000 αυτοκινήτων και δίκτυο 80 σταθμών ενοικίασης η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τόσο Rent a Car και Leasing, ενώ εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης