Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λαμβάνει απόφαση για ακύρωση ιδίων μετοχών η Πλαστικά Θράκης – Σήμερα η Γενική Συνέλευση

tags :
Λαμβάνει απόφαση για ακύρωση ιδίων μετοχών η Πλαστικά Θράκης – Σήμερα η Γενική Συνέλευση
Παράλληλα θα ζητήσει έγκριση για νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών - Τα οφέλη για τους μετόχους από την ακύρωση
Γενική συνέλευση για την ακύρωση των ιδίων μετοχών που κατέχει πραγματοποιεί σε λίγη ώρα η Πλαστικά Θράκης.
Σύμφωνα με την εταιρεία θα ληφθεί απόφαση για εκκίνηση νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.
Κατά την διάρκεια του τελευταίου προγράμματος η εταιρεία αγόρασε συνολικά 1.132.614  ίδιες μετοχές με μέση τιμή κτήσεως 1,4369 ευρώ ανά μετοχή, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,512% του μετοχικού κεφαλαίου.
Επιπλέον από παλαιότερο πρόγραμμα αγοράς ιδίων κατέχει  220.554 ίδιες κοινές μετοχές οι οποίες αποκτήθηκαν με μέση τιμή κτήσης 0,6019 ευρώ ανά μετοχή.
Επομένως η εταιρεία κατέχει συνολικά 1.353.168 ίδιες μετοχές  με μέση τιμή κτήσης 1,3008 ευρώ ανά μετοχή, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,001% του μετοχικού κεφαλαίου.
Τονίζεται πως η μετοχή διαπραγματεύεται σημαντικά υψηλότερα και συγκεκριμένα στα 2,48 ευρώ, που βρίσκονται κοντά στα υψηλά πολλών ετών που έγραψε πολύ πρόσφατα.
Οι μέτοχοι με την ακύρωση των ιδίων μετοχών ουσιαστικά έχουν όφελος αφού θα συμμετέχουν στην ίδια εταιρεία με χαμηλότερο συνολικό αριθμό μετοχών, ενώ βελτιώνονται και τα κέρδη ανά μετοχή.
Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 225,5 εκατ. ευρώ από 222,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 13,4 εκατ. ευρώ από 9,8 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ήταν στα 119 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις στα 175,2 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα ύψους 32,1 εκατ. ευρώ.
Στο πρώτο εξάμηνο ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 32 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την εταιρεία όταν οι νέες εγκαταστάσεις θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία θα αυξήσουν τον τζίρο κατά 50 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας τα περιθώρια κέρδους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης