Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αύξηση του ενδιαφέροντος για ποιοτικές μικρομεσαίες εταιρείες του ΧΑ – Ζητούμενο η συνέχεια

Αύξηση του ενδιαφέροντος για ποιοτικές μικρομεσαίες εταιρείες του ΧΑ – Ζητούμενο η συνέχεια
Ξεχασμένες μετοχές με καλά θεμελιώδη προσπαθούν να τραβήξουν βλέμματα επενδυτών, οι οποίοι παραμένουν προσηλωμένοι στις γνωστές μετοχές του FTSE 25
Η χθεσινή συνεδρίαση ίσως ανέδειξε την μικρή αλλά σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για μικρομεσαίες εταιρείες του ΧΑ, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως κάποιες μετοχές έδειξαν θετικά σημάδια μερικές συνεδριάσεις νωρίτερα.
Στελέχη που παρακολουθούν τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση του ΧΑ τόνιζαν την αύξηση των αγοραστών σε συγκεκριμένες μετοχές, οι οποίοι απορροφούσαν την προσφορά και όταν αυτή μειώθηκε οδήγησαν τις μετοχές υψηλότερα.
Πιο αναλυτικά η Fourlis έχει κινηθεί σε υψηλά 52 εβδομάδων με παράλληλη ραγδαία βελτίωση των συναλλαγών.
Η μετοχή στις αρχές Ιανουαρίου πραγματοποίησε σημαντικά πακέτα τα οποία αθροιστικά έφταναν το 5% του μετοχικού κεφαλαίου.
Μετά τα πακέτα η συμπεριφορά της μετοχής άλλαξε σημαντικά και από τα 4 ευρώ κινήθηκε στα 4,50 ευρώ.
Πριν τα πακέτα δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα 4,00-4,10 ευρώ και συσσώρευε μεταξύ 3,80-4,10 ευρώ.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα αποτελέσματα του ομίλου θα βελτιωθούν και τοποθετούν υψηλότερα την δίκαιη τιμή της μετοχής.
Η Cenergy καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά μειώνοντας κάπως τις τεράστιες ζημιές που απεκόμισαν λόγω της διασυνοριακής συγχώνευσης οι μέτοχοι της Σωληνουργία Κορίνθου.
Η Πλαστικά Θράκης βρίσκεται σε υψηλά 10 ετών και η μικρή διόρθωση στις προηγούμενες συνεδριάσεις έφερε τοποθετήσεις στη μετοχή.
Ο όμιλος θα διαγράψει το 3% των μετοχών που κατέχει ο ίδιος βελτιώνοντας τα κέρδη ανά μετοχή, ενώ η ολοκλήρωση της επένδυσης αλλάζει τα δεδομένα στον όμιλο αφού σταδιακά δύναται να προσθέσει 50 εκατ. ευρώ στον τζίρο.
Παρά την τεράστια άνοδο της μετοχής με βάση τα θεμελιώδη του ομίλου ο τίτλος παραμένει ελκυστικός.
Μεγάλη άνοδο έχει καταγράψει και ο τίτλος της Quest και πλέον αρχίζει να παρακολουθείται από περισσότερα τερματικά.
Τα ισχυρά θεμελιώδη είχαν μπει στην άκρη το ποοηγούμενο διάστημα καθώς η αποτίμηση της εταιρείας δεν ξεπερνούσε τα 50 εκατ. ευρώ ενώ τώρα βρίσκεται στα 90 εκατ. ευρώ και είναι ακόμα φθηνή.
Η Ολυμπιακή Τεχνική μετά από μία άνοδο της τάξης του 30% έχει βελτιώσει τις συναλλαγές της με την αποτίμηση να διαμορφώνεται πλέον στα 46 εκατ. ευρώ.
Στις προηγούμενες συνεδριάσεις ο όγκος ξεπέρασε τις 10 χιλ. τεμάχια ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα δυσκολευόταν να ανοίξει.
Η Ιντρακόμ αύξησε σημαντικά όγκο και κατέγραψε σημαντική άνοδο δίνοντας συνέχεια στην κίνηση που δειλά ξεκίνησε στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
Η Έλτον προσπαθεί να ξεπεράσει το 1 ευρώ και αυξάνει όγκους αλλά όχι σημαντικά ώστε να υπερβεί την αντίσταση.
Στην αποτίμηση των 26 εκατ. ευρώ διαπραγματεύεται περίπου στο ήμισυ της καθαρής θέσης με τα κέρδη στο εξάμηνο να ανέρχονται στα 2,4 εκατ. ευρώ.
Η Ελτράκ που είναι υποτιμημένη στη χθεσινή συνεδρίαση εμφάνισε αγοραστή στα 1,30 ευρώ ο οποίος ζητούσε 10.000 τεμάχια.
Αν διατηρηθεί το ενδιαφέρον ίσως δει καλύτερες μέρες στο ταμπλό η μετοχή που μέχρι σήμερα δυσκολεύεται να κάνει πράξη.
Η Νάκας που διαπραγματεύεται με εξαιρετικά χαμηλό p/e είχε αγοραστή στα 0,90 ευρώ ο οποίος ζητούσε 18.000 τεμάχια τα οποία και τελικά του δόθηκαν.
Η αποτίμηση είναι κάτω από 6 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή θέση είναι στα 17,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο 1 εκατ. ευρώ στη χρήση που έληξε 30/6/16.
Η ΕΚΤΕΡ για τρίτη συνεδρίαση εμφανίστηκε με βελτιωμένους όγκους και με αγοραστή να ζητάει στα 0,50 ευρώ 15.000 τεμάχια.
Η αποτίμηση δεν ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι στα 21 εκατ. ευρώ και να μην έχει υποχρεώσεις.
Η Γαλαξίδι προβληματίζει στις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς έχει πωλητές στα 0,30 ευρώ αλλά βρίσκει αγοραστές οι οποίοι απορροφούν μέρος της προσφοράς.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης