Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μάχη σήμερα από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ κατά των ασφαλιστικών μέτρων των τραπεζών

tags :
Μάχη σήμερα από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ κατά των ασφαλιστικών μέτρων των τραπεζών
Τι θα γίνει με Ψυχάρη μετά την αίτηση ειδικής διαχείρισης - Τι θα κάνει ο ειδικός διαχειριστής όταν αναλάβει
Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να εκδικαστούν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι τράπεζες ως συνοδευτικό της αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης του ΔΟΛ.
Με τα ασφαλιστικά μέτρα οι τράπεζες ζητούν από το δικαστήριο να αποφασίσει την αναστολή κάθε μέτρου εναντίον της εταιρίας από τους πιστωτές της και την απαγόρευση της μεταβολής της περιουσιακής της κατάστασης.
Στο δικαστήριο αναμένεται να παρέμβουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ζητώντας την αποδέσμευση ποσού 3 εκ Ευρώ που έχει δεσμευτεί στο πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος έχοντας τη συμπαράσταση στελεχών της επιχείρησης.
Επιπλέον οι εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν να εξαιρεθούν από τα προληπτικά μέτρα ώστε να λάβουν στο επόμενο διάστημα κάποια ποσά προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους καθώς τους οφείλονται ήδη μισθοί έξι μηνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίτηση των τραπεζών που εκπροσωπούν ποσοστό 74% των πιστωτών του ΔΟΛ δεν αίρει ούτε τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων του δημοσίου που έχουν κοινοποιηθεί σε πελάτες του ΔΟΛ (πχ. Διαφημιστικές) οι οποίες έγιναν τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα λίγο πριν την κατάθεση της αίτησης ειδικής διαχείρισης.
Η τελευταία θα εκδικαστεί στις 3 Μαρτίου και εντός μηνός το δικαστήριο υποχρεούται λάβει απόφαση και να ορίσει ειδικό διαχειριστή αν κάνει δεκτή την αίτηση.
Μέχρι τότε η εταιρία θα διοικείται από την οικογένεια Ψυχάρη.
Στη συνέχεια θα αναλάβει ο ειδικός εκκαθαριστής (Grant Thornton) ο οποίος έχει ουσιαστικά απεριόριστες εξουσίες και μπορεί να προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού, περικοπές μισθών ή ότι άλλο κρίνει ως συμφέρον για να μπορέσει να πουλήσει σε καλύτερο τίμημα την επιχείρηση.
Η νομοθεσία προβλέπει ότι από την ημέρα που θα διοριστεί ειδικός εκκαθαριστής μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από τις τράπεζες.
Η χρηματοδότηση αυτή έχει προτεραιότητα έναντι όποιας άλλης χρηματοδότησης στην εξόφλησή της από το προϊόν της πώλησης.
Επισημαίνεται ότι ήδη ο ΔΟΛ φυλλορροεί με συντάκτες πρώτης γραμμής να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν και να εργαστούν σε άλλα μέσα ενημέρωσης.
Το γεγονός αυτό αναμένεται ουσιαστικά να οδηγήσει σε απαξίωση των Μέσων.
Ακολουθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των τραπεζών που θα εκδικαστεί σήμερα.





Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης