Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Νίκας βάζει πλώρη για την πρώτη θέση στην αγορά των αλλαντικών

tags :
Η Νίκας βάζει πλώρη για την πρώτη θέση στην αγορά των αλλαντικών
Η αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ. Νίκας, γυρίζει σελίδα καθώς περνά στον έλεγχο της Chipita, με την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων
Ψηλά τον πήχη βάζει o Mr Chipita, Σπύρος Θεδωρόπουλος, για την εταιρεία ΝΙΚΑΣ, για την οποία έχει πολλά σχέδια και πολύ γρήγορα οραματίζεται να τη φέρει στη πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά.
Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος είπε ότι προσδοκά θετικό EBITDA για το 2017, δίνοντας την εικόνα ότι η διοίκηση της εταιρείας θα αναλάβει δράση με προωθητικές ενέργειες για την αύξηση των μεριδίων αγοράς.
Στο παριζάκι το μερίδιο αγοράς εκτοξεύθηκε στο 48% από 4% που ήταν μέχρι πρότινος και στην πάριζα ανήλθε στο 27% από 7%.
Ο Mr Chipita είπε ότι ήταν καλό deal για την μητρική εταιρεία προσθέτοντας έναν ακόμη κρίσιμο τομέα στον κλάδο της διατροφής αλλά και για τις τράπεζες που βρήκαν έναν επενδυτή, που βάζει «φρέσκο» χρήμα στην εταιρεία και θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια.
Η αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ. Νίκας, γυρίζει σελίδα καθώς περνά στον έλεγχο της Chipita, με την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Συγκεκριμένα το σώμα των μετόχων άναψε το "πράσινο φως" στην αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρεία από 0,60 ευρώ σε 6 ευρώ με συνένωση των παλαιών μετοχών (reverse split 10:1), τη μείωση του συνολικού αριθμού των παλαιών μετοχών από 20.231.328 σε 2.023.131 νέες μετοχές, και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 11.531.857,20 ευρώ μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της από 6 ευρώ σε 0,30 ευρώ, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.
Επίσης η συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 23.272.106,40 ευρώ με καταβολή σε μετρητά, μέσω έκδοσης 77.573.688 νέων, κοινών και μετά ψήφου μετοχών με τιμή διάθεσης εκάστη μετοχή 0,30 ευρώ.
Στη γενική συνέλευση υπήρξε αίτημα αναβολής από μικρομέτοχο, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της Γ.Σ για να λάβει περισσότερες πληροφορίες για το αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας.
Το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό, καθώς δεν κατείχε τον αναγκαίο ποσοστό μετοχών για να οδηγήσει σε αναβολή τη γενική συνέλευση των μετόχων.
Τέλος να σημειωθεί ότι η ΑΜΚ θα καλυφθεί από την εταιρεία Givenrise ( θυγατρική της Chipita) καθώς οι δυο μέτοχοι που κατέχουν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου δεν θα συμμετέχουν όπως δήλωσαν στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης