Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελληνικό και αεροδρόμια κολλάνε στην καθυστέρηση της αξιολόγησης - Σε θέση αναμονής οι επενδυτές

tags :
Ελληνικό και αεροδρόμια κολλάνε στην καθυστέρηση της αξιολόγησης - Σε θέση αναμονής οι επενδυτές
Αυτός είναι ο λόγος που η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport - Slentel, πήρε νέα παράταση για τον Μάρτιο
Στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης κολλάνε, σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport και το Ελληνικό στη Lamda.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, αν δεν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση καμμία από τις παραπάνω ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να προχωρήσει, πόσο μάλλον όταν στο τραπέζι έχουν ξαναπέσει σενάρια «Grexit» και «επιστροφής στη δραχμή».
Αυτός είναι ο λόγος που η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport - Slentel, πήρε νέα παράταση για τον Μάρτιο.
Αν και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η μεταβίβαση των αεροδρομίων θα ήταν εφικτή στα τέλη του 2016, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου (αν και εφόσον τότε ολοκληρωθεί και η β΄αξιολόγηση).
Την περασμένη εβδομάδα στελέχη της κυβέρνησης είχαν συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης σχετικά με την οριστική επίλυση των εκκρεμοτήτων καθώς και την οριστικοποίηση του χρόνου μεταβίβασης των αεροδρομίων στον γερμανοελληνικό Όμιλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές πρέπει να υπογράψουν νέα συμφωνία που θα διασφαλίζει τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και τη Fraport - Slentel για τη νέα ημερομηνία που θα παραχωρηθούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Πρόκειται για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η παραχώρηση του Ελληνικού, για το οποίο προ ημερών η Lamda Development ανανέωσε εκ νέου την εγγυητική καλής εκτέλεσης του έργου (μέχρι τον Μάρτιο του 2017).
Ως εκ τούτου οι αρχικές εκτιμήσεις ότι θα έμπαιναν μπουλντόζες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου τον Ιανουάριο του 2017 προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες, διαψεύδονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης