Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανεβαίνει η αξία του Athens Ledra, όσο αυξάνεται η προσέλευση ξένων τουριστών - «Τζάμπα δεν δίνεται»

tags :
Ανεβαίνει η αξία του Athens Ledra, όσο αυξάνεται η προσέλευση ξένων τουριστών - «Τζάμπα δεν δίνεται»
Το σενάριο μείωσης του τιμήματος δεν έχει πολλές πιθανότητες
Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον στην υπόθεση εκποίησης του ξενοδοχείου Athens Ledra.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ξενοδοχειακές πηγές, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα σε ένα 20ήμερο περίπου να γίνει ο επόμενος πλειστηριασμός.
Από την πλευρά των τραπεζών και δη της επισπεύδουσας Alpha Bank γίνεται προσπάθεια να κατέβει το τίμημα εκκίνησης.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό τίμημα ήταν στα 47,8 εκατ. ευρώ ως τιμή εκκίνησης στις προηγούμενες διαδικασίες.
Μάλιστα, πληροφορίες της αγοράς θέλουν την επισπεύδουσα πιστώτρια Alpha Bank να μειώνει το τίμημα στην περιοχή των 36 εκατ. ευρώ προκειμένου να προσελκύσει πραγματικό ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές.
Πάντως το σενάριο μείωσης του τιμήματος δεν έχει πολλές πιθανότητες, καθώς οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι η λεωφόρος Συγγρού πολύ σύντομα θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το τουριστικό προϊόν καθώς αναμένονται επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων κατά μήκος της λεωφόρου.
Ήδη το Metropolitan θα μετονομασθεί σε Marriott και στα σκαριά υπάρχουν κι άλλα ξενοδοχεία.
Οι ειδικοί λένε γιατί να κατεβάσει το τίμημα η Alpha Bank και να μη δούμε ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά καλύπτοντας το τίμημα της τράπεζας.
Προσθέτουν ότι η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι αποκτά μεγαλύτερη αξία στον τουριστικό τομέα μετά τα όσα συμβαίνουν αρχικά στην Τουρκία και στις γειτονικέ μεσογειακές χώρες.
Πάντως ο επίδοξος μνηστήρας θα πρέπει να συνυπολογίσει το κόστος των παρεμβάσεων ανακαίνισης της ξενοδοχειακής μονάδας.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, δυναμικότητας 300 δωματίων και πολλοί θα ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους με δεδομένα ότι τα «καλά πόστα» καταλαμβάνονται από τους μεγάλους παίκτες του ξενοδοχειακού κλάδου που βλέπουν στην Αθήνα μεγάλες ευκαιρίες.
Το ξενοδοχείο, αν και καθόλα, έτοιμο λόγω της φροντίδας των εργαζομένων, παραμένει κλειστό από τον περασμένο Μάιο και ήδη έχουν γίνει τρεις πλειστηριασμοί, όλοι άγονοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την περιοχή στο Σύνταγμα – Πλάκα η Συγγρού είναι στην «πρώτη ταχύτητα» σε σχέση με πληρότητες και τη διεθνή ζήτηση.
Μάλιστα η ανάδειξη του παράλιου μετώπου με την προσθήκη στο αρχιτεκτονικό φορτίο της χώρας του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και τα έργα στο Φαληρικό μέτωπο δίνουν νέα ώθηση στην «πιάτσα» της Συγγρού.
Οι ρυθμοί αύξησης των αφίξεων ς στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, που τα τελευταία χρόνια μεσοσταθμικά κινούνται σε πρωτοφανή διψήφια νούμερα η Αθήνα φαντάζει ως τουριστικό «Ελ Ντοράντο».
Σημειώνεται ότι η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2016, με την κίνηση του αεροδρομίου να ανέρχεται σε 1,35 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 14,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Οι επιβάτες εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 18%.
Οι Έλληνες επιβάτες κατέγραψαν δυναμική άνοδο της τάξης του 19%, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 7%.
Συνολικά, για το έτος 2016, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης με 20,02 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες (+10,7%) την κίνηση του 2015.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης