Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα 6/2/2017 το δεύτερο κύμα εκποίησης των προϊόντων της Ηλεκτρονικής

tags :
Σήμερα 6/2/2017  το δεύτερο κύμα εκποίησης των προϊόντων της Ηλεκτρονικής
Στόχος των υπευθύνων, είναι η πώληση του συνόλου των προϊόντων, η αξία των οποίων αποτιμάται στα 500.000 ευρώ
Σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα εκποίησης προϊόντων της Ηλεκτρονικής (λεωφ. Βουλιαγμένης 117) μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκποίηση προϊόντων όπου συγκεντρώθηκαν 70.000 ευρώ ήτοι το 12% της συνολικής αξία των προϊόντων.
Στόχος των υπευθύνων, είναι η πώληση του συνόλου των προϊόντων, η αξία των οποίων αποτιμάται στα 500.000 ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για να γίνουν κάποιες πρώτες πληρωμές προς τράπεζες, εργαζομένους και προμηθευτές.
Σημειώνεται ότι 450 στο σύνολό τους εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους αλλά ωστόσο δεν τους έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις.
Η Ηλεκτρονική έβαλε λουκέτο τον περασμένο Απρίλιο μετά από 66 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Η πορεία της Ηλεκτρονικής Αθηνών ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ο ιδιοκτήτης της Γιάννης Στρούτσης, πίστευε ότι θα μπορούσε να την θέσει ξανά σε κερδοφόρα τροχιά και κάθε φορά, οι ελπίδες του διαψευδόταν.
Η μείωση της ζήτησης, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών κατέστησαν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της, όπως παραδέχτηκε χτες σε ανακοίνωση της και η αλυσίδα.
Παρά την κακή χρηματοοικονομική της κατάσταση, οι πιστώτριες τράπεζες δέχτηκαν τον Απρίλιο του 2015 να στηρίξουν την αλυσίδα, προχωρώντας σε ένεση ρευστότητας 3 εκατ. ευρώ υπό την προϋποθεση ότι ο κ. Στρούτσης θα προχωρούσε σε αναδιάρθρωση του δικτύου του (έκλεισαν τότε 12 καταστήματα), σε μείωση των μισθών των εργαζομένων (κατά 20%) και σε περικοπές του λειτουργικού κόστους τουλάχιστον κατά 30%.
Τους μήνες που ακολούθησαν η κατάσταση για την Ηλεκτρονική Αθηνών αντί να βελτιωνόταν γινόταν ολοένα και δυσχερέστερη.
Υπήρξε αδυναμίας καταβολής των δανειακών της υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, πάγωμα των πληρωμών προς τους προμηθευτές και κατακόρυφη μείωση της ζήτησης, όχι μόνο λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και του γεγονότος ότι οι καταναλωτές έβρισκαν άδεια τα ράφια των καταστημάτων.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης