Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι νομικές κινήσεις που ετοιμάζει η ΔΕΗ για να μην «φορτωθεί» τα νέα «κανόνια» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

tags :
Οι νομικές κινήσεις που ετοιμάζει η ΔΕΗ για να μην «φορτωθεί» τα νέα «κανόνια» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του World Energy News, έχει αναθέσει την υπόθεση εκ νέου στη νομική της υπηρεσία
Εκ νέου νομικές διαδικασίες κατά της απόφασης του 2013 της ΡΑΕ να μεταβιβάσει στους προμηθευτές το χρέος που άφησε στην αγορά το «κανόνι» των Energa και Hellas Power το 2012 αναμένεται να κινήσει η ΔΕΗ μέσα στο επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για την απόφαση 285/2013 της ΡΑΕ βάσει της οποίας στη συνέχεια ο ΛΑΓΗΕ μεταβίβασε στη ΔΕΗ ποσό ύψους 96,6 εκατ. ευρώ από το έλλειμμα που άφησαν στην αγορά οι δύο ιδιωτικές εταιρίας προμήθειας.
Η ΔΕΗ είχε προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της εν λόγω απόφασης, αίτηση που όμως απορρίφθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 (Απόφαση 1761/2016 του Δ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας) με αποτέλεσμα η επιχείρηση να υποχρεωθεί να καταβάλλει στο ΛΑΓΗΕ το σύνολό των 96, 6 εκατ. ευρώ.
Το ποσό κατεβλήθη σε δύο ισόποσες δόσεις των 48,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η τελευταία επιβάρυνε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Φόβοι για νέα «κανόνια»

Η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του World Energy News, έχει αναθέσει την υπόθεση εκ νέου στη νομική της υπηρεσία για να διερευνήσει περαιτέρω νομικές κινήσεις κατά της απόφασης της ΡΑΕ, χωρίς να αποκλείεται και η προσφυγή στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.
Η εκκίνηση του θέματος στην παρούσα συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία.
Συνδέεται με τις ανησυχίες της ΔΕΗ για τυχόν νέα κρούσματα στη λιανική αγορά που ανοίγει και στην οποία δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερες εταιρίες και στην αποτροπή του κινδύνου να υποχρεωθεί να σηκώσει και νέα ελλείμματα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης