Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ένας επενδυτής από τις Βερμούδες πραγματοποίησε εκροές 30 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο – 16 από Λουξεμβούργο έβαλαν... πλάτη

tags :
Ένας επενδυτής από τις Βερμούδες πραγματοποίησε εκροές 30 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο – 16 από Λουξεμβούργο έβαλαν... πλάτη
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του ΧΑ έκλεισε στα 36,02 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 8,3% από τον προηγούμενο μήνα
Ίσως είναι από τις λίγες φορές που ένας κωδικός, από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τα Νησιά Βερμούδες, πραγματοποιεί τζίρο που επηρεάζει σημαντικά το ελληνικό χρηματιστήριο.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία Axianumbers, τον Ιανουάριο ένας κωδικός από τα Νησιά Βερμούδες πραγματοποίησε αγορές 1,29 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 31,68 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση του να είναι εκροές 30,39 εκατ. ευρώ.
Στο ίδιο διάστημα 16 κωδικοί από το Λουξεμβούργο πραγματοποίησαν αγορές 42 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 5,4 εκατ. ευρώ, ήτοι το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 36,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως συνολικά οι εισροές των ξένων ανήλθαν στα 37,1 εκατ. ευρώ για τον μήνα που πέρασε.
Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο 2 μερίδες από τις Βερμούδες είχαν πραγματοποιήσει εκροές 5,5 εκατ. ευρώ.
Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 62,6% έναντι 64,3% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 2,6%.
Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (1.531,67 εκατ. ευρώ ή 4,4%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 60,0% έναντι 61,4% τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 2,3%.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στα 36,02 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 8,3% από τον προηγούμενο μήνα.
Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, η μείωση αγγίζει το 8,1%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης