Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τελευταίο (;) πρωτοσέλιδο για την εφημερίδα «Τα Νέα» - Το μήνυμα των εργαζομένων

tags :
Τελευταίο (;) πρωτοσέλιδο για την εφημερίδα «Τα Νέα» - Το μήνυμα των εργαζομένων
Οι εξελίξεις για τους εργαζομένους στον ΔΟΛ είναι δραματικές
Αυλαία ρίχνει όπως όλα δείχνουν η ιστορική εφημερίδα «Τα Νέα».
Στο σημερινό, πιθανώς τελευταίο, πρωτοσέλιδο, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους αναγνώστες.
“Είμαστε εδώ. Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών, το οφείλει, εκτός από τους ιδρυτές του, και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς”, αναφέρεται στο εξώφυλλο της εφημερίδας όπου υπάρχουν οι φωτογραφίες όλων των συντακτών.
Χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση κατά την οποία αποφάσισαν να κυκλοφορήσει κανονικά το σημερινό φύλλο προκειμένου να εξηγήσουν τι συμβαίνει στον Οργανισμό.
Από την Πέμπτη αναμένεται να προχωρήσουν σε απεργία.
Οι εξελίξεις για τους εργαζομένους στον ΔΟΛ είναι δραματικές.
Όπως μετέδωσε χθες το bankingnews.gr, dεκτή εξ ολοκλήρου έκανε το δικαστήριο την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των τραπεζών που ζητούσαν την αναστολή κάθε μέτρου εναντίον της εταιρίας από τους πιστωτές της και την απαγόρευση της μεταβολής της περιουσιακής της κατάστασης.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων να εξαιρεθούν από τα μέτρα προστασίας.
Έτσι η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς το επόμενο δίμηνο και μέχρι την έκδοση της απόφασης για ένταξη της εταιρίας ειδικής διαχείρισης ο ΔΟΛ θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτείται.
Ουσιαστικά δηλαδή από τα έσοδα που προκύπτουν και τα οποία πλέον δεν μπορεί να δεσμεύονται θα πρέπει να πληρώνονται οι υποχρεώσεις της εταιρίας.
Μένει να αποδειχτεί πλέον αν πλευρά Μπόμπολα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί εμμέσως το ΔΟΛ παρέχοντας χαρτί και εκτύπωσης μέσω της Ίριδας και αν οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες του ή θα προχωρήσουν σε επίσχεση δεδομένου ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης