Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Στα 491,8 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ

ΔΕΗ: Στα 491,8 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ
Mε την πράξη έγκρισης της τροποποίησης του καταστατικού της ΔΕΗ που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ
Σε διευκρινίσεις για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ προχώρησε η ΔΕΗ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι προκειμένου να εισφέρει στην Ενεργειακή Συμμετοχών (ΕΝΣΥΜ) το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ τις οποίες κατέχει, ανέθεσε το έργο της απαιτούμενης από τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 αποτίμησης της αξίας των μετοχών αυτών στην εταιρεία Deloitte Business Solutions.
Η εταιρεία προχώρησε στην αποτίμηση της αξίας των μετοχών αυτών με εκτιμώμενη αξία € 491,8 εκατ.
Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι με την πράξη έγκρισης της τροποποίησης του καταστατικού της ΔΕΗ που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Κατ’ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 9α παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920 ως ισχύει, για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και την επιστροφή σε είδος στους μετόχους της των μετοχών της ΕΝΣΥΜ, κρίθηκε ότι δεν απαιτείται η εκπόνηση νέας αποτίμησης.
Τέλος, η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι το καθαρό ποσό της επιστροφής κεφαλαίου που θα λάβει η ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ, σε εκπλήρωση σχετικής επιταγής του Ν.4389/2016, ανέρχεται σε € 92,9 εκατ. και όχι σε € 130 εκατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης