Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Δήμος Γαλατσίου πιο ισχυρός και από τον Wolfgang Schäuble! - Εμποδίζει μια επένδυση...

tags :
Ο Δήμος Γαλατσίου πιο ισχυρός και από τον Wolfgang Schäuble! - Εμποδίζει μια επένδυση...
Ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Γαλατσίου και η αρμόδια τεχνική υπηρεσία σταμάτησε τη δραστηριότητα της εταιρείας INALAΝ, που εγκαθιστά οπτική ίνα στην περιοχή
Δεν ευθύνεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, όπως και ο Poul Mathias Thomsen, οικονομολόγος και αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν ο Δήμος Γαλατσίου και η αρμόδια υπηρεσία εμποδίζουν μία επένδυση.
Επτά χρόνια είναι πράγματι λίγα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, με σκοπό την προσέκλυση επενδύσεων, σε μία χώρα που μετρά περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια ανέργους.
Ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Γαλατσίου και η αρμόδια τεχνική υπηρεσία σταμάτησε τη δραστηριότητα της εταιρείας INALAΝ, που εγκαθιστά οπτική ίνα στην περιοχή.
Η διακοπή των εργασιών έγινε, διότι η εταιρεία είχε δώσει προδιαγραφές για το σκάψιμο του δρόμου, όπως το βάθος, το πλάτος και πως θα γίνει η αποκατάσταση του δρόμου.
Στην Ελλάδα του 2017 των τριών Μνημονίων - πολύ πιθανό τεσσάρων Μνημονίων - υπάρχουν ακόμη κρατικοί υπάλληλοι που εμποδίζουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, δίνοντας την υποψία ότι θέλουν κάτι περισσότερο από την αίτηση για την αδειοδότηση του έργου.
Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου διατύπωσε διαφωνία για τις διαστάσεις του μικρό έργου, αναφορικά με το βάθος και το πλάτος και γενικότερα πως θα γίνονταν το σκάψιμο του δρόμου για να περάσει η οπτική ίνα.
Από τις 14 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας κ. Ηλία Λαζαράκη, δεν έχουν λάβει τις προδιαγραφές για το σκάψιμο του δρόμου, όπως επιθυμεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι απαντήσεις που έλαβε η εταιρεία ήταν αρνητικές από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, μετά βεβαίως από την εξάντληση του χρονικού περιθωρίου του ενός μήνα, που τους επιτρέπει ο νόμος για κάθε αίτηση.
Η αιτιολογία κάθε φορά είναι ότι δεν καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές, χωρίς όμως να προσδιορίζουν στην απάντησή τους ποιές είναι αυτές, για να αλλάξουν από την πλευρά της INALAL, όπως επισημαίνει ο κ. Ηλίας Λαζαράκης.
Η εταιρεία INALAΝ δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες, πάνω στην παροχή ίντερνετ από 100Mbps Download/Upload μέσω οπτικών ινών (FTTH).
Κατασκευάζει από το μηδέν ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που ξεκινάνε από τους κεντρικούς server και καταλήγουν στον τερματικό εξοπλισμό του πελάτη (Router) με σκοπό να παρέχει υψηλές ταχύτητες πλοήγησης στο Internet για κάθε οικιακό χρήστη ή κάθε επιχείρηση με πραγματική και συγχρονισμένη ταχύτητα.
Το δίκτυο της εταιρείας αυτή την στιγμή βρίσκεται στις περιοχές της Λυκόβρυση, Μεταμόρφωσης, Ν.Ιωνίας, Γαλάτσι και υπό κατασκευή λόγω αναμονής αδειοδοτήσεων στο Μαρούσι, Ν.Φιλαδέλφεια, στη Θεσσαλονίκη (Ν.Ευκαρπία, Παύλου Μελά, Αμπελόκηποι-Μενεμένη).
Να σημειωθεί ότι από κάθε Δήμο που περνάει το δίκτυο η εταιρεία συνεργάζεται μαζί τους παρέχοντας δωρεάν ίντερνετ και δημιουργώντας ελεύθερα HotSpot σε διάφορα σημεία.
Όμως το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας από το Δήμο Γαλατσίου είναι να υπάρχουν δυσαρεστημένοι πελάτες που περιμένουν πολλούς μήνες να συνδεθούν με το δίκτυο της εταιρείας ενώ για την ίδια την εταιρεία είναι μια ζημιογόνα επένδυση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης