Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Ολόκληρο το πόρισμα της Ernst & Young για την ΑΕΠΙ - «Όργια» από τους μετόχους

tags :
Αποκάλυψη: Ολόκληρο το πόρισμα της Ernst & Young για την ΑΕΠΙ - «Όργια» από τους μετόχους
Μοίρασαν στους εαυτούς τους και εταιρίες του μέσα σε 3 χρόνια 14,6 εκ ευρώ, ενώ η ΑΕΠΙ κατέρρεε
Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει ο διαχειριστικός έλεγχος της ΑΕΠΙ (Υπηρεσίες προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας) από την Ernst Young που διενεργήθηκε μετά από εμπόδια και με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τον οποίο αποκαλύπτει σήμερα 10/2/2017 στο σύνολό του το bankingnews.
Ειδικότερα προκύπτει όργιο από τους διοικούντες την εταιρία.
Συγκεκριμένα την περίοδο 2011-2014 τα μέλη του ΔΣ και συγγενείς τους έλαβαν αμοιβές 7,4 εκ ευρώ, ενώ πληρώθηκαν άλλα 7,2 εκ ευρώ σε συνδεδεμένη εταιρία για τεχνική υποστήριξη.
Μάλιστα η συνδεδεμένη εταιρία συμφερόντων των μετόχων έβγαζε κέρδη, όταν η ΑΕΠΙ βούλιαζε στις ζημιές.
Στους διοικούντες και μετόχους δεν έφταναν μόνο οι αμοιβές αλλά ένας εξ' αυτών είχε ανοικτή πίστωση 125 χιλιάδων ευρώ με επιτόκιο 2% πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία.
Η ελεγκτική εταιρία διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συσχέτιση μεταξύ των εισπραχθέντων τιμολογίων και των δικαιωμάτων που διανεμήθηκαν δηλαδή στην ουσία δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στο πως διανέμονταν τα δικαιώματα στους δημιουργούς.
Τα αδιανέμητα δικαιώματα στο τέλος του 2014 εμφανίζονται σε 42,5 εκ ευρώ αλλά η ελεγκτική εταιρία δεν μπορεί να εξάγει κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα καθώς δεν μπορεί να γίνει αντιστοίχιση των τιμολογίων με τις εισπράξεις.
Κοινώς είναι όλα στον αέρα.
Από τον έλεγχο προκύπτει το απίθανο φαινόμενο να έχει αποφασιστεί το 2003 αύξηση κεφαλαίου 524.000 Ευρώ να μπαίνουν στο ταμείο μόνο 191.000 Ευρώ και τα υπόλοιπα να ακυρώνονται 10 χρόνια μετά.
Παρατηρούνται φαινόμενα να δίνονται προκαταβολές για αγορές παγίων αλλά να μην υπάρχουν τιμολόγια!!!
Επίσης η ΑΕΠΙ εμφανίζεται να λαμβάνει δάνειο 2,9 εκ Ευρώ και να το τοποθετεί στη συνέχεια σε προθεσμιακό λογαριασμό!!!
Σύμφωνα με την έκθεση τα κεφάλαια της εταιρίας ήταν αρνητικά από το 2011 τουλάχιστον και το 2014 η αρνητική καθαρή θέση προσέγγισε τα 20 εκ Ευρώ.
Η έκθεση ευρημάτων της ΕΥ (περισσότερα εδώ).

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης