Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δημόσια πρόταση για την Κυριακίδης Μάρμαρα στα 4,02 ευρώ - Επιβεβαίωση του Bankingnews

tags :
Δημόσια πρόταση για την Κυριακίδης Μάρμαρα στα 4,02 ευρώ - Επιβεβαίωση του Bankingnews
Στο ταμπλό από σήμερα η εντολή αγοράς, θα επιδιώξει έξοδο από το ΧΑ η ομάδα μετόχων που δρα συντονισμένα
Μία ακόμη δημόσια πρόταση μπήκε σήμερα στο ταμπλό του ΧΑ.
Η προηγούμενη ανακοίνωση της Κυριακίδης Μάρμαρα υπονοούσε πως θα επιχειρήσουν οι βασικοί μέτοχοι να βγάλουν τη μετοχή από το ταμπλό και το Bankingnews είχε αναδείξει το θέμα.
Η μετοχή σήμερα ενισχύεται 17,54% και βρίσκεται στα 4,02 ευρώ που είναι νέο υψηλό πολλών ετών.
Στην πλευρά των αγοραστών μπήκε εντολή 4,5 εκατ. τεμαχίων και η αποτίμηση δείχνει πλέον 93 εκατ. ευρώ.
Όμως και αυτή η αποτίμηση παρά το μνημειώδες ράλι που έχει καταγράψει ο τίτλος τα τελευταία χρόνια φαίνεται χαμηλή, λόγω των εκπληκτικών θεμελιωδών του ομίλου και τις προοπτικές που ανοίγονται στο εξωτερικό.
Ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2017 («Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης»), ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς («Ε.Κ.») και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και υποβάλλοντας σε αυτούς το σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νόμου («Πληροφοριακό Δελτίο»).
Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατείχαν συνολικά 18.677.344 Μετοχές και δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 80,21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Μέσω της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων αποσκοπεί να αποκτήσει το σύνολο των Μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχε ο ίδιος και τα Συντονισμένα Πρόσωπα, κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης. Συνεπώς, οι μετοχές που αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης ανέρχονται σε 4.608.909 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 19,79% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας («Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»).
Εάν, μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατέχουν συνολικά Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας:
(α) ο Προτείνων θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out), σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και θα εξαγοράσει, σε τιμή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, τις Μετοχές των υπολοίπων Μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών (3) μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής («Δικαίωμα Εξαγοράς»),
(β) οι Μέτοχοι που δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, θα δικαιούνται να ασκήσουν το δικαίωμα εξόδου, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, οπότε και ο Προτείνων θα υποχρεούται, για περίοδο τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτήσει χρηματιστηριακά στην τιμή σε μετρητά που ισούται με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν («Δικαίωμα Εξόδου»).

Στα ύψη τα κέρδη του ομίλου

Η Κυριακίδης δημοσίευσε αποτελέσματα έτους σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις ανήλθαν στα 66,5 εκατ. ευρώ από 45,2 εκατ. ευρώ ,τα EBITDA στα 29,60 εκατ. ευρώ από 15,80 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 26,50 εκατ. ευρώ από 11,10 κατ. Ευρώ.
Σημειώνεται πως ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός κατά 27,7 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως αν αποπληρώσει όλα τα δάνεια η εταιρεία μένουν στο ταμείο περισσότερα από 27 εκατ. ευρώ.
Οι αγορές της Κίνας, Μέσης Ανατολής, των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και η Σιγκαπούρη, η Νότιος Κορέα και η Ινδονησία συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικούς πελάτες του Ομίλου και δεν έχουν επηρεασθεί σημαντικά από την οικονομική κρίση και ειδικότερα στη χρήση 2016 η Εταιρεία κατάφερε να επιτύχει αύξηση των τιμών των πωλούμενων προϊόντων της, τις οποίες στοχεύει να διατηρήσει τα επόμενα έτη.

Υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης από Αντίοχος

Την 6η Φεβρουαρίου 2017 τα φυσικά πρόσωπα κκ. 1. Κυριακίδης Ηλίας του Στυλιανού, 2. Κυριακίδης Στυλιανός του Ηλία, 3. Κυριακίδου Βασιλική του Ηλία, 4. Κυριακίδης Ιωάννης του Ηλία,  5. Καλλιονίδης Κωνσταντίνος του Χρύσανθου, 6. Καλλιονίδης Χρύσανθος του Κωνσταντίνου από κοινού με την Καλλονίδου Μυροφόρα του Χρύσανθου (ως συνδικαιούχοι κοινής επενδυτικής μερίδας), 7. Καλλιονίδη Ευαγγελία του Χρύσανθου, 8. Ζαμανόπουλος Κωνσταντίνος του Ανέστη, 9. Ζαμανόπουλος Ανέστης του Κωνσταντίνου, 10. Ζαμανοπούλου Μαρία-Ευμορφία του Κωνσταντίνου, 11. Κονδύλης Ελευθέριος του Λάσκαρη, 12. Κονδύλης Λάσκαρης του Ελευθερίου, 13. Κονδύλης Γεώργιος του Ελευθερίου, 14. Παντελής Κυριακίδης του Στυλιανού, 15. Νικόλαος Κυριακίδης του Στυλιανού και 16. Γεώργιος Σίντος του Ιωάννη, τα οποία κατέχουν συνολικά ποσοστό ύψους 80,21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της FHL Κυριακίδης, υπέγραψαν συμφωνία μετόχων, στην οποία προσχώρησε και η Αντίοχος στις 10 Φεβρουαρίου 2017, και με την οποία, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν να συντονισθούν μεταξύ τους, κατά την έννοια του άρθρου 2 (ε) του Νόμου, για τον από κοινού έλεγχο της Εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η Αντίοχος ανήκει κατά 100% στον κ. Ηλία Κυριακίδη, ένα εκ των Συντονισμένων Προσώπων.
Βασικό αντικείμενο δραστηριότητας της είναι η συμμετοχή της σε άλλες εταιρείες και, με εξαίρεση τη διενέργεια της Δημόσιας Πρότασης, δεν έχει αναπτύξει, μέχρι σήμερα, καμία δραστηριότητα.
Συντονισμένα πρόσωπα, σύμφωνα με το άρθρο 2 (ε) του Νόμου, είναι όλα τα προαναφερθέντα πρόσωπα τα οποία συμβάλλονται στη Συμφωνία Μετόχων, ενώ περιλαμβάνονται και τα πρόσωπα που ελέγχονται από τους παραπάνω κατά την έννοια του άρθρου 8 του Π.Δ. 51/1992, ως έχει αντικατασταθεί από τον Ν. 3556/2007, όπως ισχύει, και ειδικότερα οι εταιρείες "ΒΕΛΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΞΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ", "ΑΦΟΙ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", "SOLENER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" και "FINAS ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε." ("Συντονισμένα Πρόσωπα").
Η Αντίοχος (προτείνων) ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης στις 13 Φεβρουαρίου 2017, ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ("Ε.Κ.") και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και υποβάλλοντας σε αυτούς το σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νόμου ("Πληροφοριακό Δελτίο").
Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατείχαν συνολικά 18.677.344 Μετοχές και δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 80,21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Μέσω της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων αποσκοπεί να αποκτήσει το σύνολο των Μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχε ο ίδιος και τα Συντονισμένα Πρόσωπα, κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης. Συνεπώς, οι μετοχές που αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης ανέρχονται σε 4.608.909 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 19,79% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας ("Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης").
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου, ο Προτείνων προσφέρει € 4,02  τοις μετρητοίς για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που προσφέρεται έγκυρα.
Ο Προτείνων δεν θα αναλάβει για λογαριασμό των Μετόχων οι οποίοι θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση ("Αποδεχόμενοι Μέτοχοι"), την καταβολή των προβλεπόμενων στον Κανονισμό Εκκαθάρισης δικαιωμάτων εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μετοχών υπέρ της Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρησης ("Ε.Χ.Α.Ε."), σήμερα ανερχόμενα σε 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης, η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των μεταβιβαζομένων Μετοχών επί (Χ) τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές: του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος και της τιμής κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων στην E.X.A.E. και με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσου με το μικρότερο μεταξύ των 20 Ευρώ και του 20% επί της αξίας της μεταβίβασης για κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο.
Ο Προτείνων, επίσης, δεν αναλαμβάνει την καταβολή του ποσού που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, σήμερα ανερχόμενο σε 0,2% επί της αξίας συναλλαγής, το οποίο θα βαρύνει τους Αποδεχόμενους Μετόχους.
Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος μειωμένο κατά το ποσό των δικαιωμάτων εκκαθάρισης καθώς και του προαναφερόμενου φόρου.
7.1  Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα πληροί τις προϋποθέσεις του "δίκαιου και εύλογου" ανταλλάγματος, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 9(4) του Νόμου, καθώς στην παρούσα Δημόσια Πρόταση:
(α) Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Χ.Α., η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των Μετοχών της Εταιρείας κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης είναι € 3,04,
(β) όλες οι συναλλαγές σε Μετοχές της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν από οποιοδήποτε από τα Συντονισμένα Πρόσωπα ή πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, έλαβαν χώρα σε τιμή χαμηλότερη του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος.
Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα ήταν ανώτερο κατά ποσοστό:

32,2% από τον σταθμισμένο κατ' όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της Μετοχής της περιόδου των τελευταίων έξι (6) μηνών που έληξε την 10η Φεβρουαρίου 2017 και ο οποίος ήταν €3,04 ανά μετοχή,
43,6% από τον σταθμισμένο κατ' όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της Μετοχής της περιόδου των τελευταίων δώδεκα (12) μηνών που έληξε την 10η Φεβρουαρίου 2017 και ο οποίος ήταν €2,80 ανά μετοχή.

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias A.Ε, η οποία είναι πιστωτικό ίδρυμα που έχει νόμιμη εγκατάσταση και λειτουργεί στην Ελλάδα, με έδρα στο Δήμο Αθηναίων (Όθωνος 8, Τ.Κ. 10557) και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 000223001000, πιστοποιεί δυνάμει του άρθρου 9(3) του Νόμου, ότι ο Προτείνων διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να καταβάλει στο ακέραιο το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα για τις Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων δικαιωμάτων εκκαθάρισης στην Ε.Χ.Α.Ε. τα οποία τον βαρύνουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Eurobank Ergasias A.Ε. δεν παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση για την εκτέλεση της πληρωμής ή την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από τον Προτείνοντα στα πλαίσια της Δημόσιας Πρότασης.
Ο Προτείνων προτίθεται να προβαίνει σε αποκτήσεις επιπλέον Μετοχών της Εταιρείας, μέσω του Χ.Α., εισάγοντας εντολές σε τιμή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της Δημόσιας Πρότασης, μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Όλες οι αποκτήσεις Μετοχών θα δηλώνονται και θα δημοσιεύονται σύμφωνα με το άρθρο 24, παρ. 2 του Νόμου, καθώς και τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 (MAR), όπου απαιτείται.
Η Δημόσια Πρόταση δεν υπόκειται σε αιρέσεις.
Η περίοδος αποδοχής, σύμφωνα με το άρθρο 18(2) του Νόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι μπορούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται τη Δημόσια Πρόταση ("Περίοδος Αποδοχής"), θα ξεκινήσει και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου, όπως αυτό θα έχει εγκριθεί από την E.K.
Εάν, μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατέχουν συνολικά Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας:
(α) ο Προτείνων θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out), σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και θα εξαγοράσει, σε τιμή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, τις Μετοχές των υπολοίπων Μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών (3) μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής ("Δικαίωμα Εξαγοράς"),
(β) οι Μέτοχοι που δεν αποδέχθκαν τη Δημόσια Πρόταση, θα δικαιούνται να ασκήσουν το δικαίωμα εξόδου, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, οπότε και ο Προτείνων θα υποχρεούται, για περίοδο τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτήσει χρηματιστηριακά στην τιμή σε μετρητά που ισούται με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν ("Δικαίωμα Εξόδου"). Ταυτόχρονα, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων θα δημοσιοποιήσει και το Δικαίωμα Εξόδου των Μετόχων.
Εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 27 του Νόμου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο Προτείνων θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή της Εταιρείας από το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005 και ο ίδιος και τα Συντονισμένα Πρόσωπα θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της απόφασης. Κατόπιν λήψης της εν λόγω απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, θα υποβάλει προς την Ε.Κ. αίτημα διαγραφής της Εταιρείας από το Χ.Α.
Εφόσον δεν συντρέξουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 27 του Νόμου και συνεπώς ο Προτείνων δεν δικαιούται να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα θα επιδιώξουν τη διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α. μέσω σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Ν.3371/2005.
Η Τράπεζα Eurobank Ergasias A.Ε. ενεργεί ως σύμβουλος του Προτείνοντος σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 12 του Νόμου. H Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. είναι ελληνική ανώνυμη τραπεζική εταιρεία, με έδρα στο Δήμο Αθηναίων (Όθωνος 8, Τ.Κ. 10557) και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 000223001000, το οποίο δύναται, μεταξύ άλλων, να παρέχει στην Ελλάδα επενδυτικές υπηρεσίες του άρθρου 4 παρ. 1 στοιχεία (στ) και (ζ) του νόμου 3606/2007, όπως ισχύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης