Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξομαλύνεται η ενεργειακή κρίση – Ήρθε στη Ρεβυθούσα το πλοίο από την Αλγερία

Εξομαλύνεται η ενεργειακή κρίση – Ήρθε στη Ρεβυθούσα το πλοίο από την Αλγερία
Η παραλαβή του φορτίου 120.000 κ.μ. υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ δημιουργεί συνθήκες εξομάλυνσης της ενεργειακής κρίσης
Αυξημένη αναμένεται η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο Τρίτη 14/2/2017 καθώς σύμφωνα με την Πρόβλεψη Φορτίου Συστήματος του ΑΔΜΗΕ στις 7 το απόγευμα θα φθάσει στις 8.450 MW έναντι του σημερινού pick που είναι τα 8.000 MW.
Ωστόσο η παραλαβή του φορτίου 120.000 κ.μ. υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ δημιουργεί συνθήκες εξομάλυνσης της ενεργειακής κρίσης.
Το καράβι από την Αλγερία έφθασε στη Ρεβυθούσα τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/2/2017 και έχει ολοκληρωθεί ήδη η διαδικασία εκφόρτωσης.
Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν θα απαιτηθεί να «γυρίσει» η ΔΕΗ μονάδες φυσικού αερίου σε καύση πετρελαίου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ είχε ειδοποιηθεί σχετικά από την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έκανε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη να αναδείξει το αίτημα για αποζημίωση της ΔΕΗ όταν οι μονάδες της χρησιμοποιούνται ως back up για την αντιμετώπιση κρίσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη το επιπλέον κόστος που υπέστη η ΔΕΗ από την καύση πετρελαίου κατά τη διάρκεια της κρίσης υπολογίζεται σε 35 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης