Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο στόχαστρο επενδυτικών κεφαλαίων ο Κορρές

tags :
Στο στόχαστρο επενδυτικών κεφαλαίων ο Κορρές
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία έχει μπει στο μικροσκόπιο επενδυτικών funds τα οποία εκτιμούν ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι σημαντικές
Στο στόχαστρο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων φαίνεται να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Κορρές, η πρώτη μάρκα φυτικών καλλυντικών στην χώρα μας με αξοσημείωτη παρουσία σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία έχει μπει στο μικροσκόπιο επενδυτικών funds τα οποία εκτιμούν ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι σημαντικές.
Πέρυσι η εταιρεία που «έκοψε το νήμα», τερματίζοντας πρώτη στον κλάδο των φυσικών καλλυντικών ήταν η ΚΟΡΡΕΣ, αφού αναδείχθηκε Νο1 μάρκα στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης στο φαρμακείο, καταγράφοντας το υψηλότερο μερίδιο για την εταιρεία σε ετήσια βάση, της τάξης του 11,3%. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα οφείλονται στην έμφαση που δίνει η διοίκηση της εταιρείας στην καινοτομία, τα ελληνικά βότανα, την ποιότητα, την κλινικά αποδεδειγμένη δράση και την προσιτή τιμή.
Αν και η Ελλάδα παραμένει στρατηγικής σημασίας αγορά για την διοίκηση της Κορρές, εντούτοις, η επέκταση του διεθνούς δικτύου αγορών αποτελεί για την εταιρεία κεντρικό άξονα ανάπτυξης.
Η Αμερική – η 2η μεγαλύτερη αγορά για τη μάρκα, πίσω από την ελληνική – εξελίσσεται με ιδιαίτερα θετικούς ρυθμούς, με περαιτέρω ενίσχυση πωλήσεων στα βασικά δίκτυα διανομής, Sephora και HSN. Παράλληλα, είναι αισιόδοξες και οι πρώτες ενδείξεις από την πορεία των προϊόντων στην αγορά της Βραζιλίας, που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την AVON.
Η εταιρεία καλλυντικών Κορρές ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2015 στη Λατινική Αμερική. Η διανομή των προϊόντων της Κορρές στην αγορά της Βραζιλίας πραγματοποιείται μέσω του δικτύου της Avon από το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Η συγκεκριμένη συμφωνία παρέχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τον όμιλο όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και στην ευρύτερη Λατινική Αμερική, βάσει συμφωνίας, καθώς η Avon πραγματοποιεί το 36% των πωλήσεών της στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή με τεράστια δυναμική στο απευθείας δίκτυο (1,9 εκατ. αντιπροσώπους).
Στο εννιάμηνο του 2016 τα οικονομικά απιτελέσματα του Ομίλου κατέγραψαν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις, στην καθαρή κερδοφορία και στις λειτουργικές ταμειακές ροές.
Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1%, στα 44,4εκατ. ευρώ από 44,0εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2015, με θετική πορεία της μάρκας τόσο στην Ελλάδα (+4% συγκριτικά με το εννεάμηνο του 2015), όσο και στις αγορές προτεραιότητας (+2,1%) – ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και Νορβηγία.
Τα αναπροσαρμοσμένα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο του 2016 ήταν 8,3εκατ. ευρώ (με την αφαίρεση της επίπτωσης έκτακτου κόστους στα πλαίσια προγράμματος αναδιοργάνωσης) από 8,2εκατ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 6,5εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 14% στα 1,3εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016 από 1,1εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων και του μικτού περιθωρίου κέρδους.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές υπερδιπλασιάστηκαν στα 4,0εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016 από 1,4εκατ. ευρώ το  αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης