Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Digea «στριμώχνει» το Μπόμπολα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να μην πέσει «μαύρο» στο Mega

tags :
Η Digea «στριμώχνει» το Μπόμπολα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να μην πέσει «μαύρο» στο Mega
Η μάχη των διαρροών έως την ύστατη στιγμή και πως η στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια λειτουργεί υπέρ των μετόχων του Mega που δεν πληρώνουν
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση της Digea να υποβαθμίσει  το σήμα του Mega με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι την ύστατη στιγμή η πλευρά Μπόμπολα θα βάλει το χέρι στην τσέπη (εξ ανάγκης) για να πληρωθεί η οφειλή της εταιρίας πιέζοντας προς την κατεύθυνση αυτή και τον όμιλο Βαρδινογιάννη.
Ο Βαρδινογιάννης, έχει ξεκαθαρίσει ότι σε ότι αφορά στο Mega τον πρώτο λόγο έχει ο όμιλος Μπόμπολα, ο οποίος έχει και την ευθύνη να δρομολογήσει διαδικασίες κεφαλαιακής ενίσχυσης στην οποία ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα καλύψει τη συμμετοχή του όπως έκανε πάντα.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, δινόταν μάχη με διαρροές και άσκηση διάφορων μορφών πιέσεων, ώστε η Digea να πάρει πίσω την απόφασή της. Επιστρατεύτηκε μέχρι και το επιχείρημα ότι η Digea δεν μπορεί να υποβαθμίσει το σήμα του Mega καθώς δεν έχει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και άρα δεν μπορεί να αποφασίζει διακοπή σήματος.
Ωστόσο, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι κατά την συγκεκριμένη λογική αν δεν πληρώνει κανένας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς την εταιρία τότε θα κλείσει και δεν θα υπάρχει καθόλου σήμα και το απόλυτο μαύρο θα κυριαρχήσει στη χώρα.
Εν τω μεταξύ μετά από αίτημα της ETITA (το σωματείο των τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης) η ΠΟΕΣΥ σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προκηρύξει για σήμερα από τις 6-9 το απόγευμα στάση εργασίας σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ωστόσο η απόφαση αυτή εγείρει αντιδράσεις καθώς ουσιαστικά απαλλάσσει από την ευθύνη τους μετόχους του Mega ζητώντας από τη Digea να μην υποβαθμίσει το σήμα, ενώ την κύρια ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχει πληρωθεί η Digea έχουν οι μέτοχοι που δεν χρηματοδότησαν την εταιρία.
Μάλιστα στελέχη τηλεοπτικών σταθμών επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να τιμωρούνται επειδή οι μέτοχοι του Mega δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους και την ίδια στιγμή να «επιβραβεύεται» η κυβέρνηση από το γεγονός ότι ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας συμπίπτει με τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αλλά δεν επηρεάζει την ΕΡΤ, της οποίας δελτίο ξεκινά με τη λήξη της στάσης εργασίας.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, δεν παίρνει επισήμως θέση και περιορίζεται στη γενική προσέγγιση ότι επιθυμία είναι να λειτουργεί το Mega. Ωστόσο είναι σαφές ότι με τις μέχρι σήμερα κινήσεις της διευκολύνει την πλευρά Μπόμπολα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης