Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Pasal: Μπαίνει πωλητήριο στο Athens Heart - Φουντώνουν τα σενάρια για πώληση του εμπορικού κέντρου

tags :
Pasal: Μπαίνει πωλητήριο στο Athens Heart - Φουντώνουν τα σενάρια για πώληση του εμπορικού κέντρου
Η πορεία του εμπορικού κέντρου κρίνεται ικανοποιητική
Στην πώληση του εμπορικού κέντρου Athens Ηeart της Pasal, προσανατολίζονται οι πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές της αγοράς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.
Η πώληση του εμπορικού κέντρου είχε ακουστεί και το 2009, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Σταύρος Θεοδωρίδης, είχε ο ίδιος ανακοινώσει στην τότε γενική συνέλευση των μετόχων ότι θα προχωρούσε στην πώληση του 50% του εμπορικού κέντρου.
Η κρίση όμως που ξέσπασε στη χώρα μας, φρέναραν τα σχέδια του και το σχέδιο πώλησης του εμπορικού κέντρου, μπήκε στο συρτάρι.
Η πορεία του εμπορικού κέντρου κρίνεται ικανοποιητική και αυτό αναμένεται να αποτελέσει δέλεαρ για τους υποψήφιους επενδυτές, καθώς το 2016 τόσο η επισκεψιμότητα όσο και ο τζίρος των καταστημάτων εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 3%, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για το λιανεμπόριο.
Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και της διαδικασίας μείωσης του δανεισμού η διοίκηση της Pasal Development, η οποία είχε ακυρώσει την αίτηση προσφυγής της στο άρθρο 99,  έχει ήδη πουλήσει δύο ακίνητά της στην Eurobank, ένα επί της Λεωφόρου Θηβών και ένα επί της Λεωφόρου Bάρης- Kορωπίου) έναντι συνολικού τιμήματος 10 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης