Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξανά στα ράφια το Softex - Το στοίχημα της οικογένιας Nτεληδήμου για την αναβίωση του brand

tags :
Ξανά στα ράφια το Softex - Το στοίχημα της οικογένιας Nτεληδήμου για την αναβίωση του brand
Νέος ιδιοκτήτης είναι η εταιρεία Softex Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που συστάθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψει στα ράφια το brand Softex (Αθηναϊκής Χαρτοποιϊα), που έβαλε λουκέτο τον Μάρτιο του 2016.
Νέος ιδιοκτήτης είναι η εταιρεία Softex Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που συστάθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2016.
Μοναδικός εταίρος στην συγκεκριμένη εταιρεία είναι η Intertrade Hellas της οικογένειας Ντεληδήμου, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα η οποία παράγει χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτα και κουζινόχαρτο για οικιακή και επαγγελματική χρήση.
H Intertrade Hellas, που 2015 εμφάνισε πωλήσεις 55 εκατ. ευρώ και το 2016 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 62 εκατ. ευρώ, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα, παράγοντας χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτα και κουζινόχαρτο για οικιακή και επαγγελματική χρήση.
Επενδύοντας τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, η εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο στις Αχαρνές, παράγει 50.000 τόνους χαρτί και απασχολεί περισσότερους από 110 εργαζομένους.
Σήμερα έχει παρουσία στο λιανεμπόριο με τη δική της οικογένεια προϊόντων, με την επωνυμία Servin και κυρίως με προϊόντα ιδιωτικής φίρμας, όπου ελέγχει μερίδιο 35%-40%, προμηθεύοντας τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 15 εκατ. ευρώ σε υποδομές για τη μεταποίηση χαρτιού με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και επιπλέον πάνω από 30 εκατ. ευρώ για να καθετοποιήσει την παραγωγική της μονάδα στις Αχαρνές (δυναμικότητας παραγωγής 50.000 τόνων χαρτιού ετησίως), εισερχόμενη έτσι και στον τομέα της επεξεργασίας.
Με την ανάπτυξη προϊόντων με το σήμα Softex η επιχειρηματική οικογένεια Ντεληδήμου αναμένεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ, ενώ βρίσκεται πιο κοντά στον στρατηγικό της στόχο για επέκταση στις αγορές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
Την εμπορική διεύθυνση της νεοσύστατης Softex Μονοπρόσωπη ΙΚΕ ανέλαβε προσφάτως ο Ιωάννης Κοττεάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης