Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περίπου στα 40 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Play Station το 2016 στην Ελλάδα.... με εγγύηση 1 έτος

tags :
Περίπου στα 40 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Play Station το 2016 στην Ελλάδα.... με εγγύηση 1 έτος
Στην κατηγορία gaming ο πολυεθνικός όμιλος εμφανίζει μερίδιο αγοράς που φθάνει στο 90%
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο αλλά δεν μπορεί να το βρει.
Αυτό συμβαίνει και με τη Sony Hellas που στο χαρτοφυλάκιο της έχει ένα ισχυρό προϊόν το γνωστό Play Station στο οποίο όμως δίνεται εμπορική εγγύηση ενός χρόνου ενώ ο ανταγωνισμός στην κατηγορία της κονσόλας δίνει 2 χρόνια εγγύηση και συμβαδίζει απόλυτα με τη νόμιμη εγγύηση όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ο Αστικός Κώδικας....

Η στρατηγική όμως της SONY Hellas δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση που έχει στην αγορά.
Στην κατηγορία gaming ο πολυεθνικός όμιλος εμφανίζει μερίδιο αγοράς που φθάνει στο 90%.
Η δυναμική του προϊόντος τις … επιτρέπουν να βάζουν τους δικούς της κανόνες στο παιχνίδι αφού οι πελάτες θέλουν να αποκτήσουν το Play Station.
O πελάτης αν είναι «τυχερός» θα καταλάβει όταν έρθει η στιγμή που η παιχνιδομηχανή παρουσιάσει πρόβλημα με τη λήξη της εγγύησης του ενός έτους. Τα βάσανα για τον αγοραστή αποτιμώνται σε χρήμα ενώ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για μια συσκευή που κοστίζει περίπου400 ευρώ.
Η SONY Hellas για να διευκολύνει τον πελάτη της έχει άμεση πρόταση, η οποία όμως συνοδεύεται από οικονομικό τίμημα που μπορεί να φθάνει έως τα 250 ευρώ για να δώσει μια λύση στον πελάτη.
Η εταιρεία σε διάστημα ενός χρόνου έχει αποκομίσει το κέρδος της από την αρχική πώληση και σου προσφέρει ένα ανακατασκευασμένο προϊόν χωρίς να κάνει σαφές αν υπάρχει εγγύηση.
Η πρακτική αυτή της εταιρείας, τις δίνει επιπλέον τζίρο για το ίδιο προϊόν που είχε αγορασθεί ένα χρόνο πριν.
Επίσης προστατεύει τα κέρδη της ενώ ο πελάτης που θέλει το Play Station θα βάλει εκ νέου το χέρι στην τσέπη για να διατηρήσει το προϊόν σε λειτουργική κατάσταση.
Ο συνολικός τζίρος στις κονσόλες ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε ενώ είναι άγνωστος ο τζίρος για τη Sony Hellas από τις ανακατασκευές των προϊόντων.
Η εμμονή των πελατών, με το Play Station τους κοστίζει ακριβότερα σε σχέση με άλλα ομοειδή προϊόντα “χάρη” στην πολιτική της εταιρείας να διατηρεί την εμπορική αξία του ενός έτους.
Στο ενδεχόμενο ο πελάτης να αναζητήσει το δίκιο του μέσα από τη δικαστική οδό θα πρέπει να συμφιλιωθεί ότι θα ξοδέψει χρήματα και αρκετό χρόνο για να βρει το δίκιο του.
Έτσι η πρόταση της Sony Hellas μπορεί να είναι η πιο ενδεδειγμένη αφού ο πελάτης δεν αναζητεί ομοειδή προϊόντα που προσφέρουν από την αρχή διετή εμπορική αξία στη συσκευή τους.
Από την πλευρά του η γενική γραμματεία καταναλωτή δηλώνει αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ρυθμιστική απόφαση και προτρέπει τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα εταιρειών που δίνουν διετή εγγύηση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης