Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εμπλοκή με τα 63 εκ ευρώ πρόσθετης χρηματοδότησης που ζητά ο Σκλαβενίτης για το Μαρινόπουλο

Εμπλοκή με τα 63 εκ ευρώ πρόσθετης χρηματοδότησης που ζητά ο Σκλαβενίτης για το Μαρινόπουλο
Οι διαφορετικές «απόψεις» των τραπεζών, η ταμπακέρα των εγγυήσεων και η στάση της Alpha
Εμπλοκή σημειώνεται τις τελευταίες στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.
Η Σκλαβενίτης έχει ήδη υποβάλλει αίτημα προς την Alpha Bank για πρόσθετη χρηματοδότηση του εγχειρήματος ύψους 63 εκ Ευρώ και το αίτημα διαβιβάστηκε προς το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών.
Ωστόσο, οι τράπεζες δεν συνηγορούν στο σύνολό τους στην πρόσθετη χρηματοδότηση γεγονός που δημιουργεί εμπλοκή στη διαδικασία.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι για τη λήψη της πρόσθετης χρηματοδότησης η Σκλαβενίτης παρέχει εξασφαλίσεις, τις οποίες δεν κρίνουν επαρκείς όλες οι τράπεζες.
Από την πλευρά της Alpha Bank, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την τράπεζα η πρόσθετη χρηματοδότηση καθώς οι εξασφαλίσεις που παρέχονται από την οικογένεια Σκλαβενίτη θεωρούνται επαρκείς.
Παρά ταύτα, η εμπλοκή με την πρόσθετη χρηματοδότηση των 63 εκ Ευρώ δημιουργεί ανησυχία σε μια περίοδο όπου η Σκλαβενίτης «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς την επαναλειτουργία των καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι του τέλους του μηνός έχει προγραμματιστεί η εξόφληση των οφειλομένων μισθών προς το προσωπικό.
Επισημαίνεται ότι η αρχική συμφωνία για τη διάσωση Μαρινόπουλου προέβλεπε ότι η νέα χρηματοδότηση της εταιρίας θα ανερχόταν σε 477 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 125 εκατ. ευρώ αφορούν σε κεφάλαια της Σκλαβενίτης.
Η χρηματοδότηση από τις τράπεζες έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί μέσω έκδοσης από τη νέα εταιρεία κοινού ομολογιακού δανείου, κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.
Ο Σκλαβενίτης έχει καταβάλει 77 εκατ. ευρώ πριν από την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα τα τοποθετήσεις έως και τις 31/12/2019. Πλέον, με το αίτημα που έχει υποβάλλει η Σκλαβενίτης η συνολική χρηματοδότηση προσδιορίζεται σε 540 εκ Ευρώ εκ των οποίων τα 413 εκ Ευρώ καλούνται να χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης