Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σκανδαλώδεις πρακτικές από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο… σκάνδαλο ΑΕΠΙ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σκανδαλώδεις πρακτικές από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο… σκάνδαλο ΑΕΠΙ
Ο Κανονισμός που ήταν απόρρητος και μετά έπαψε να είναι και η επίσημη ενημέρωση για ΔΕΙΓΜΑ κανονισμού-Τα ερωτήματα για τις αμοιβές και την εποπτεία του ΟΠΙ από την ΑΕΠΙ
Απίστευτα φαινόμενα και πρακτικές που αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου και αποκαλύπτουν ότι ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και το Υπουργείο Πολιτισμού, είτε δεν γνωρίζουν είτε συγκαλύπτουν την υπόθεση αποκαλύπτει επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοσταθμών Μακεδονίας Θράκης (ΕΝΙΡΣ) που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το bankingnews.
Ειδικότερα, η Ένωση σε επιστολή της με ημερομηνία 21 Αυγούστου του 2016 ζήτησε από τη διευθύντρια του ΟΠΙ αντίγραφο του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας της ΑΕΠΙ.
Ο ΟΠΙ, απαντώντας την 1 Αυγούστου αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της Ένωσης και επικαλέστηκε ότι ο Κανονισμός είναι εμπιστευτικό έγγραφο και υπάρχει εμπορικό απόρρητο!!!
Το Δεκέμβριο όμως ο ΟΠΙ γνωστοποίησε στην Ένωση ότι ο Κανονισμός όπως κατατέθηκε στον ΟΠΙ το Μάρτιο του 2005 είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΑΕΠΙ!!!
Η Ένωση όμως δεν έβρισκε τον Κανονισμό και όχλησε εκ νέου τον ΟΠΙ ο οποίος στις 28 Δεκεμβρίου του 2016 έλαβε με ηλεκτρονικό μήνυμα τον «Ενιαίο Κωδικοποιημένο Κανονισμό της ΑΕΠΙ» έκδοση 2005 και λίγο μετά ακολούθησε νέο ηλεκτρονικό μήνυμα ότι ο κανονισμός είναι αναρτημένος σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση στην ιστοσελίδα της ΑΠΕΙ.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπήρχε ούτε η ένδειξη εμπορικό απόρρητο αλλά υδατογράφημα με τη λέξη «ΔΕΙΓΜΑ»!!!
Τα παραπάνω γεγονότα που επικαλείται η ΕΝΙΡΣ αν μη τι άλλο εγείρουν σωρεία ερωτηματικών για το ακριβώς συμβαίνει με τον ΟΠΙ.
Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν ο Κανονισμός λειτουργίας να μη χορηγείται με το επιχείρημα του εμπορικού απορρήτου και τρεις μήνες μετά να μην είναι απόρρητο.
Πως γίνεται ένας κανονισμός που υποτίθεται ότι ισχύει να εμφανίζεται ως… δείγμα;
Πως γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά ένας κανονισμός που αποστέλλεται από τον ΟΠΙ να ανεβαίνει και στην ιστοσελίδα της ΑΕΠΙ στην οποία υποτίθεται ότι μέχρι τότε υπήρχε αλλά δεν υπήρχε;
Εν πάση περιπτώσει στον ΟΠΙ γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με την ΑΕΠΙ;
Γιατί είναι το ίδιο επικίνδυνο το να μην γνωρίζουν από το να γνωρίζουν και με τις πρακτικές που ακολουθούν να «διευκολύνουν» την ΑΕΠΙ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εκ του νόμου ο ΟΠΙ έχει την εποπτεία και τον έλεγχο οργανισμών όπως η ΑΕΠΙ και παράλληλα καθορίζει τον τρόπο αμοιβής του από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης.
Άραγε ο ΟΠΙ αμειβόταν από την ΑΕΠΙ και με ποιο τρόπο αφού υπάρχει θέμα διαφάνεια όπως αναφέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές με την είσπραξη των δικαιωμάτων;

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΡΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΙ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης