Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Wind: Τάσεις σταθεροποίησης στην αγορά - Στα 91 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2016

tags :
Wind: Τάσεις σταθεροποίησης στην αγορά - Στα 91 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2016
Tο 2016 η Wind σημείωσε μικρή αύξηση σε τζίρο και λειτουργική κερδοφορία καθώς η χρονιά έκλεισε με συνολικά έσοδα 476  εκατ. ευρώ και EBITDA ύψους 91 εκατ. ευρώ
Τάσεις σταθεροποίησης μετά από οκτώ χρόνια πτώσης εμφανίζει η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών τα τελευταία δύο έτη, έχοντας από το 2008 χάσει 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα της.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Wind, οι επιδόσεις του κλάδου για το 2016 διαμορφώνονται στα 4,1 δισ. ευρώ συνολικά έσοδα (με την κινητή να εμφανίζει έσοδα 1.8 δισ. ευρώ και την σταθερή 2,1 δις. ευρώ).
Tο 2016 η Wind σημείωσε μικρή αύξηση σε τζίρο και λειτουργική κερδοφορία καθώς η χρονιά έκλεισε με συνολικά έσοδα 476  εκατ. ευρώ και EBITDA ύψους 91 εκατ. ευρώ.
Βασιλιάς στο μερίδιο εσόδων της WIinfπαραμένει η κινητή τηλεφωνία που συνεισφέρει το 65% στα συνολικά έσοδα της εταιρείας, με τη σταθερή τηλεφωνία ωστόσο να είναι σε τροχιά ανόδου καθώς ήταν ο τομέας που σημείωσε σημαντική αύξηση στον τζίρο του (11%).
«Το 2016 κάναμε συστηματική πρόοδο σε όλους τους τομείς στρατηγικής εστίασης και αυτό αποτυπώθηκε στα ετήσια αποτελέσματα» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τα ΜΜΕ, ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της  WIND.

Αναλυτικότερα:
στην κινητή τηλεφωνία το μερίδιο στους ενεργούς πελάτες διατηρήθηκε στο 20% ωστόσο η WIND αύξησε κατά 5%, τα λεπτά ομιλίας που καταναλώνουν οι πελάτες της, τα οποία άγγιξαν τα 7 δισ.
Αντίστοιχα, το συμβόλαιο W που είναι το μεγαλύτερης αξίας προϊόν της WIND, σημείωσε ετήσια αύξηση 55% στους συνδρομητές συμβολαίου.
Μέσα σε έναν χρόνο, οι χρήστες smartphone που αξιοποιούν υπηρεσίες data στη βάση της WIND αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ η χρήση data από χρήστες smartphone διπλασιάστηκε.
Οι εντυπωσιακές επιδόσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο νέο δίκτυο 4G της  WIND καθώς στη διάρκεια του 2016 αυξήθηκε από 11% στο 40% η κίνηση των data που εξυπηρετήθηκε από το 4G δίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης