Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την εξαγορά της Cyta Hellas διαπραγματεύεται η Wind - Η τοποθέτηση Ζαρκαλή και οι κινήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης

Την εξαγορά της Cyta Hellas διαπραγματεύεται η Wind - Η τοποθέτηση Ζαρκαλή και οι κινήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης
Οι συζητήσεις των Κυπρίων με την Wind φαίνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο
Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της CYTA Ελλάδας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η WIND.
Είχε προηγηθεί διαπραγμάτευση της CYTA με την Vodafone με την οποία υπάρχει συνεργασία της ΑΤΗΚ στην Κύπρο οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Οι συζητήσεις των Κυπρίων με την Wind φαίνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου η όποια διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017.
Πάντως, ο κ. Ζαρκαλής σε χθεσινή συνέντευξη τύπου εμφανίστηκε προσεκτικός όταν ρωτήθηκε για την Cyta Hellas αναφέροντας «όταν και εφόσον ξεκινήσει η σχετική διαδικασία θα εξετάσουμε αυτή την περίπτωση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται πως "η αποκρατικοποίησή της ελληνικής θυγατρικής θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο πώλησης του 100% των μετοχών της εταιρείας σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο… ", αλλά ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με επιστολή του στη Βουλή αναφέρει πως "θα διερευνηθούν και άλλα επενδυτικά ενδεχόμενα - όπως πώληση μικρότερου ποσοστού" ενώ ταυτόχρονα σε δηλώσεις του σε Κυπριακά μέσα Ενημέρωσης αναφέρει πως η ΑΤΗΚ χωρίς καμία νέα έγκριση από τη Βουλή της Κύπρου μπορεί να προχωρήσει στην πώληση της ελληνικής θυγατρικής της.
Επισημαίνεται ότι η Κυπριακή Βουλή ενέκρινε πρόσφατα κονδύλι υπέρ της Cyta Hellas ύψους 900.000 Ευρώ χωρίς το ΦΠΑ προκειμένου να καλυφθούν υποχρεώσεις της ελληνικής θυγατρικής η οποία παρά το προβλήματα που αντιμετωπίζει έχει περί του 300.000 συνδρομητές και ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 5.500 χιλιόμετρων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης