Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο στόχαστρο επενδυτικών fund η Quest - Οι επιχειρηματικές επιδόσεις και οι επενδύσεις

tags :
Στο στόχαστρο επενδυτικών fund η Quest - Οι επιχειρηματικές επιδόσεις και οι επενδύσεις
Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση δύο φωτοβολταικών θυγατρικών συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας 17,5MW προς 25,2 εκατ. ευρώ
Στο στόχαστρο επενδυτικών fund (από Αγγλία και Ελβετία) έχει μπει σύμφωνα με πληροφορίες η Quest, η οποία έχει εμφανίσει αξιόλογες επιχειρηματικές επιδόσεις.
Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση δύο φωτοβολταικών θυγατρικών συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας 17,5MW προς 25,2 εκατ. ευρώ.
Με την πώληση η εταιρία θα παραμείνει αρνητική σε επίπεδο δανεισμού δίνοντας της την ευχέρεια να εξετάσει νέα επενδυτικά εγχειρήματα.
Επισημαίνεται ότι πρόσφατα ο όμιλος πήρε απόφαση απόσχισης του τομέα των ακινήτων και δημιουργία ΑΕΕΑΠ με εισφορά μετοχών στους μετόχους της μητρικής, μια κίνηση που ενδεχομένως να κρύβει «ουρές» για νέες συμφωνίες.
Ειδικότερα στην ΑΕΕΑΠ θα εισφερθούν ακίνητα αξίας 24,77 εκατ. ευρώ, ενώ τόσο η Quest όσο και η θυγατρική της UniSystems,ς θα εισφέρουν επίσης και μετρητά συνολικού ύψους 2,882 εκατ. ευρώ. Τα 2,8 εκατ. ευρώ θα εισφερθούν από την Unisystems, ενώ τα υπόλοιπα 2.769 ευρώ από τη μητρική Quest.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, κάθε ΑΕΕΑΠ οφείλει να έχει μετοχικό κεφάλαιο ελάχιστου ύψους 25 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και κεφάλαιο κίνησης.
Συνολικά θα εισφερθούν πέντε ακίνητα της Quest Συμμετοχών στην Καλλιθέα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι κτίρια γραφείων και το ένα είναι αποθήκη, όπως επίσης και δύο αποθήκες της εταιρείας στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη επί της Λ. Κηφισού 119 και Κηφισού 125-217.
Τέλος, θα εισφερθεί και ένα κτίριο αποθηκών της Unisystems, το οποίο βρίσκεται στο Μενίδι.
Εν ολίγοις, η νέα ΑΕΕΑΠ θα διαθέτει σε πρώτη φάση οκτώ ακίνητα, με χρήσεις γραφείων και αποθηκών.
Δεδομένου ότι το σύνολο των ακινήτων θα μισθώνονται στον όμιλο Quest, είναι προφανές ότι θα πρέπει να προστεθούν και άλλα ακίνητα με διαφορετικούς μισθωτές, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη διασπορά κινδύνου και να καταστεί η νέα εταιρεία ελκυστικότερη επενδυτική επιλογή.
Τέλος σε επίπεδο αποτελεσμάτων στο τέλος του εννεαμήνου φαίνεται η βελτίωση σε όλες τις γραμμές των θυγατρικών, με κυριότερη αυτή των πιστωτικών καρτών η οποία γύρισε σε καθαρά κέρδη για πρώτη φορά από την εξαγορά της από τον όμιλο.
Ειδικότερα τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν στα 8,09 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2016 έναντι 349 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Επιπλέον, οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία (Capex) για το εννεάμηνο του 2016 ανήλθαν σε 13,1 εκατ. ευρώ. έναντι 11,2 εκατ ευρώ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης