Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ερώτηση του 1 εκατ. τεμαχίων για την «Κυριακίδης» – Ποιος «σκέπασε» τη δημόσια πρόταση

Η ερώτηση του 1 εκατ. τεμαχίων για την «Κυριακίδης» – Ποιος «σκέπασε» τη δημόσια πρόταση
Για να μην αποχωρήσει η μετοχή από το ταμπλό του ΧΑ ο βασικός μέτοχος δεν πρέπει να ξεπεράσει το 90% του συνόλου των μετοχών
Δεν προχωράει στις τελευταίες συνεδριάσεις η δημόσια πρόταση των βασικών μετόχων της Κυριακίδης στα 4,02 ευρώ και αυτό γιατί έχει μπει εντολή αγοράς σχεδόν 1 εκατ. τεμαχίων στα 4,03 ευρώ μπλοκάροντας ουσιαστικά τη δημόσια πρόταση.
Μάλιστα η εξέλιξη αυτή μείωσε και τον όγκο των συναλλαγών καθώς οι μικρομέτοχοι θεωρούν ότι μπορεί αυτή η κίνηση να φέρει εξελίξεις.
Η εντολή αντιστοιχεί στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά για να μπορέσει να κρατηθεί η μετοχή στο ταμπλό, η δημόσια πρόταση δεν πρέπει να πετύχει, και ο βασικός μέτοχος να μην συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 90% που θα του δώσει το δικαίωμα για squeeze out.
Οι μέτοχοι που υπέγραψαν το στη συμφωνία μετόχων και επιθυμούσαν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας είχαν ποσοστό 80,21% και μετά από λίγες μέρες όταν μπήκε η εντολή στους αγοραστές στα 4,02 ευρώ απέκτησαν μετοχές που αντιστοιχούσαν στο 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου ανεβάζοντας το ποσοστό τους στο 83,56%.
Η τελευταία ανακοίνωση της Αντίοχος, η οποία έχει καταθέσει την δημόσια πρόταση ήταν στις 21 Φεβρουαρίου και αφορούσε αγορές μετοχών μέχρι την 20η Φεβρουαρίου.
Από τότε δεν έχει βγει άλλη ανακοίνωση αφού η Αντίοχος ουσιαστικά δεν μπορεί να αγοράσει μετοχές στα 4,02 ευρώ καθώς υπάρχει η μεγάλη εντολή στα 4,03 ευρώ.
Σήμερα ο όγκος δεν ξεπερνά τις 12.000 μετοχές και στις προηγούμενες μέρες ήταν ακόμη χαμηλότερος.
Πληροφορίες του Bankingnews.gr αναφέρουν πως ίσως δούμε μεγάλο πωλητή αν ενισχυθεί σημαντικά η τιμή της μετοχής.
Θα υπάρξει άραγε ενδιαφέρον από τους αγοραστές σε υψηλότερα επίπεδα προκειμένου να πετύχουν τα σχέδιά τους;

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης