Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To colpo grosso Φέσσα με τη BriQ Properties - Το παζλ των κινήσεων δημιουργίας ΑΕΕΑΠ χωρίς... λεφτά

To colpo grosso Φέσσα με τη BriQ Properties - Το παζλ των κινήσεων δημιουργίας ΑΕΕΑΠ χωρίς... λεφτά
Το παζλ των κινήσεων δημιουργίας ΑΕΕΑΠ χωρίς λεφτά, η αύξηση των μετρητών της εισηγμένης, το κέρδος των μετόχων και η εξασφάλιση της διασποράς
Με μια σύνθετη κίνηση ο όμιλος Φέσσα επιτυγχάνει και να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία που διαθέτει δημιουργώντας τις προϋποθέσεις άμεσης και καθημερινής αποτίμησης αλλά και άμεσης ρευστοποίησης στο ΧΑ καρπωνόμενος ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια εταιρία Επενδύσεων στην Ακίνητη περιουσία και μοιράζοντας το όφελος σε όλους τους μετόχους της εισηγμένης Quest.
Ειδικότερα προχώρησε στην ίδρυση εταιρίας ακίνητης περιουσίας της BriQ Properties, με εισφορά ακινήτων και μετρητών, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ήταν 27.777.167 Ευρώ.
Για τη δημιουργία της εταιρίας ποσό 24.820.000 ευρώ καλύφθηκε από τους ιδρυτές «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και «Unisystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρεία» με εισφορά επτά (7) ακινήτων κυριότητάς τους και ταυτόχρονα ποσό 76.983,18 καταβλήθηκε σε μετρητά από την Quest και ποσό 2.880.184,05 καταβλήθηκε σε μετρητά από την Unisystems 100% θυγατρική της Quest.
Στη συνέχεια η Unisystems προχώρησε σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με επιστροφή σε είδος των μετοχών της BriQ Properties A.E.E.A.Π. που κατείχε και μετρητών.
Έτσι η Quest έγινε άμεσα και σε ποσοστό 100% μέτοχος της BriQ Properties ενώ η Unisystems επέτρεψε σε μετρητά ποσό 1.130.872 Ευρώ στη Quest Συμμετοχών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τελευταία να έχει καθαρή εισροή κεφαλαίου στο ταμείο της από τη δημιουργία της BriQ Properties το ποσό των 1,05 εκ Ευρώ.
Τώρα η συνέλευση της quest στις 17 Μαρτίου καλείται να αποφασίσει μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών κατά 2,3 Ευρω ανά μετοχή και επιστροφή στους μετόχους σε είδος των μετοχών της εταιρείας «BriQ Properties.
Το ποσό στο οποίο αντιστοιχεί η επιστροφή κεφαλαίου είναι αντίστοιχο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι σημερινοί μέτοχοι του ομίλου Quest θα γίνουν και μέτοχοι της BriQ Properties κατά το ίδιο ποσοστό.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί και η απαιτούμενη διασπορά ώστε η ΑΕΕΑΠ να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι η Quest λίγο πριν το τέλος του έτους κατέβαλε στους μετόχους της σε μετρητά το ποσό 0,34 Ευρώ ανά μετοχή μέσω επιστροφής κεφαλαίου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης