Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Ποιοι συμμετέχουν στις συζητήσεις για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση

tags :
Frigoglass: Ποιοι συμμετέχουν στις συζητήσεις για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση
Οι τελικοί όροι της επί της αρχής συμφωνίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί σε βαθμό που να είναι δυνατή η δημοσιοποίησή τους στο στάδιο αυτό
Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου, η Frigoglass, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. διευκρινίζει ότι τα μέρη που συμμετέχουν στις συζητήσεις για την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση είναι ο κύριος μέτοχός της Boval S.A., οι βασικοί τραπεζικοί της δανειστές, Citibank, HSBC, Alpha Bank και Eurobank, καθώς και η επιτροπή ομολογιούχων η οποία αντιπροσωπεύει μέρος των κατόχων των εκδοθεισών ομολογιών από τη θυγατρική της Frigoglass Finance B.V. ύψους 250 εκατ. ευρώ, επιτοκίου 8,25% και λήξης 2018.
Περαιτέρω, η εταιρεία διευκρινίζει ότι σκοπός της από 23 Φεβρουαρίου 2017 ανακοίνωσής της υπήρξε η δημοσιοποίηση της επίτευξης ενός σημαντικού σταδίου στην πρόοδο των συζητήσεων σχετικά με την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση, ωστόσο οι τελικοί όροι της επί της αρχής συμφωνίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί σε βαθμό που να είναι δυνατή η δημοσιοποίησή τους στο στάδιο αυτό.
Άλλωστε η δημοσιοποίηση πρόσθετων πληροφοριών πριν την επίτευξη οριστικής συμφωνίας θα έθετε σε κίνδυνο την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
Η εταιρεία αναμένει την επίτευξη οριστικής νομικά δεσμευτικής συμφωνίας περί το τέλος της επόμενης εβδομάδας οπότε και θα προβεί στην ανακοίνωση των περαιτέρω λεπτομερειών αναφορικά με τους όρους της κεφαλαιακής της αναδιάρθρωσης.
Με δεδομένο το χρόνο που αναμένεται για την ολοκλήρωση της επιδιωκόμενης συναλλαγής, αυτή δεν αναμένεται να έχει κάποια επίδραση στα οικονομικά μεγέθη και την κεφαλαιακή δομή του πρώτου τρίμηνου του 2017.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης