Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανδρεανίδης (Lidl Hellas) στο bankingnews: Ποιο είναι το νέο επενδυτικό πλάνο του ομίλου και.... η θετική έκπληξη

tags :
Ανδρεανίδης (Lidl Hellas) στο bankingnews: Ποιο είναι το νέο επενδυτικό πλάνο του ομίλου και.... η θετική έκπληξη
Ο κ. Ανδρεανίδης εστιάζει το ενδιαφέρον του στον πελάτη και τονίζει ότι οι καταναλωτές φεύγουν με γεμάτο το καλάθι, με ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητας
Ο πρόεδρος της Lidl Hellas κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης επισημαίνει στο bankingnews τα σχέδια της αλυσίδας super market το 2017.
Προαναγγέλλει επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην ανακαίνιση των καταστημάτων και κάνει λόγο για τα καταστήματα της Νέας Γενιάς, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν το προφίλ της αλυσίδας.
Ο κ. Ανδρεανίδης είναι ο μάνατζερ που ανέβασε ψηλά τον πήχη της αλυσίδας για τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν επιβεβαίωσε ο κ. Ανδρεανίδης, η αλυσίδα σουπερ μάρκετ «χτυπά» με αξιώσεις την πρώτη θέση στην αγορά, με τον κ. Ανδρεανίδη να εστιάζει το ενδιαφέρον του στον πελάτη και να τονίζει ότι οι καταναλωτές φεύγουν με γεμάτο το καλάθι, με ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Ο πρόεδρος της Lidl Hellas σχολιάζει και το deal του Σκλαβενίτη με τον Μαρινόπουλο.

Συνέντευξη στον Νίκο Θεοδωρόπουλο:

Ποιοι είναι οι στόχοι του 2017 αναφορικά με τη δημιουργία καταστημάτων;

Το 2016 προχωρήσαμε στη δημιουργία καταστημάτων «Νέας Γενιάς» (τον Ιούλιο άνοιξαν τα δύο πρώτα σε Αλικαρνασσό και Διαβατά) ενός νέου environmental branding concept καταστήματος, μιας πιο ελκυστικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, η οποία χαρίζει στους καταναλωτές μια ευχάριστη και άνετη, αναβαθμισμένη εμπειρία αγορών και στους συνεργάτες μας περισσότερη λειτουργικότητα στην καθημερινή τους εργασία.
Επιλέξαμε το συγκεκριμένο concept με στόχο μας να μετατρέψουμε τη διαδικασία ρουτίνας των πελατών μας για τα καθημερινά ψώνια σε μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία, γιατί προτεραιότητά μας στη Lidl Hellas είναι οι πελάτες μας.
Και για το 2017 το επενδυτικό μας πλάνο θα κινηθεί σε αντίστοιχα με τα περσινά μεγέθη και εκτός από τις ανακαινίσεις των καταστημάτων και τον εκσυγχρονισμό των αποθηκών μας περιλαμβάνει και την επέκταση του δικτύου μας.
Πέρα λοιπόν από τα 2 καταστήματα Νέας Γενιάς που ανοίξαμε το 2016, το 2017 πρόκειται να εγκαινιάσουμε καταστήματα Νέας Γενιάς σε περιοχές όπως η Μεσσήνη, η Φλώρινα, η Λαμία, η Κέρκυρα και η Δράμα.
Στόχος μας είναι αφουγκρασμένοι τις ανάγκες των καταναλωτών να εξελισσόμαστε για να είμαστε πάντα επίκαιροι, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις τους.
Σημαντικό μέρος του επενδυτικού μας πλάνου αποτελεί η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των αποθηκευτικών μας εγκαταστάσεων στα Τρίκαλα, η οποία περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα κτιριακή επέκταση της αποθήκης, κατασκευή νέων χώρων γραφείων και πρόσθετων χώρων για τη στέγαση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, κατασκευή ημιυπαίθριου χώρου για τους εργαζόμενους, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, ριζική ανακαίνιση των υφιστάμενων γραφείων.
Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού πρόκειται να υπερβεί τα 12 εκατομμύρια.

Ποιος είναι ο στόχος σε επίπεδο τζίρου; Διεκδικείται την πρώτη θέση καθώς το 2016 βρίσκεται μια ανάσα από την πρώτη αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλου.

Η Ελληνίδα και ο Έλληνας καταναλωτής μας εμπιστεύονται και μας επιλέγουν για τις καθημερινές τους αγορές και παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ο τζίρος μας τους 4 πρώτους μήνες του οικονομικού μας έτους, δηλ. από αρχές Μαρτίου έως τέλη Ιουνίου 2016 αυξήθηκε σε καθαρές τιμές κατά 6,2 % σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο.
Και το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού μας έτους, το οποίο ολοκληρώνεται τέλη Φεβρουαρίου καταγράφει θετική πορεία και πιστεύουμε ότι μας περιμένει μία θετική έκπληξη όσον αφορά στα μεγέθη μας.
Και στα επίπεδα αυτά ελπίζουμε να κυμανθούμε και στο μέλλον.

Η εταιρεία σας θα συνεχίζει τις προσφορές και σε ποια επίπεδα θα φθάνουν;

Στόχος μας παραμένει να κρατάμε ικανοποιημένους τους πελάτες μας και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον, μέσα από την προσφορά ποιοτικών προϊόντων στις καλύτερες τιμές, μέσα από τις συνεχείς προσφορές και μέσα από την ποικιλία μας.
Όλα τα προϊόντα μας περνούν από τους πιο αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, ακολουθώντας ένα αυστηρό σύστημα διασφάλισης ποιότητας στην επιλογή, μεταφορά και αποθήκευση.
Σε καθημερινή βάση εξασφαλίζουμε τις καλύτερες τιμές και προσφορές για τους πελάτες μας, σε τρόφιμα αλλά και μη τρόφιμα, ώστε να είναι πάντα το τραπέζι τους γεμάτο και το νοικοκυριό τους πλήρες με «Όλα τα Καλά».
Και όταν ο πελάτης μας θα βγει από το κατάστημά μας θα συνειδητοποιήσει τη διαφορά: θα βγει με γεμάτο καλάθι, με ποικιλία προϊόντων από την εμπλουτισμένη γκάμα μας στις φθηνότερες τιμές και θα γνωρίζει ότι έχει προσφέρει στην οικογένειά του ό,τι καλύτερο από άποψη ποιότητας και τιμής.
Αυτό άλλωστε αποτελεί απόρροια της φιλοσοφία μας, η οποία στηρίζεται στη μείωση των λειτουργικών μας εξόδων και κατά συνέπεια των τιμών μας, στην προσεκτική επιλογή των προϊόντων μας, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Η παρουσία του ομίλου Σκλαβενίτη με το νέο σχήμα θα φέρει αλλαγές στην στρατηγική σας;

Ελπίζουμε ότι οι νέες συνθήκες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενός υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Η δική μας η στρατηγική θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, όπως άλλωστε πράττουμε μέχρι σήμερα, με κεντρικό σημείο αναφοράς τον καταναλωτή και τις επιθυμίες του.
Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να τονώνουμε την αγορά, να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, να επενδύουμε και να αναπτύσσουμε δράσεις επωφελείς για την ελληνική κοινωνία και να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης