Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η τιμή το βασικό κριτήριο αγοράς προϊόντων και λιγότερο αν είναι ελληνικά ή ξένα

tags :
Η τιμή το βασικό κριτήριο αγοράς προϊόντων και λιγότερο αν είναι ελληνικά ή ξένα
Στην αγορά των τροφίμων και ποτών οι καταναλωτές προτιμούν τα εγχώρια προϊόντα σε ποσοστό 32,5%
Οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν με βάση την τιμή, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχεται η προτίμηση με βάση τα ελληνικά χρώματα του προϊόντος.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, που είχε ως σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την ενδυνάμωση της παραγωγής.
Με βάση την έρευνα, το 49,5% των καταναλωτών αγοράζει με βάση την τιμή, το 25% με βάση την αξιοπιστία του προϊόντος και μόνο το 21% επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα.
Πάντως, στην αγορά των τροφίμων και ποτών οι καταναλωτές προτιμούν τα εγχώρια προϊόντα σε ποσοστό 32,5%.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 45,5% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι οι επενδύσεις θα έρθουν από τις ελληνικές επιχειρήσεις και το 47% προσδοκά ο κύκλος των επενδύσεων να γίνει από ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι στο ερώτημα πόσο πατριωτικό είναι μία επιχείρηση να αλλάξει φορολογική έδρα με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Η απάντηση των ερωτηθέντων που υπερτερεί θεωρεί ότι πιο πατριωτικό είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και δίνουν ανοχή στην μεταφορά της φορολογικής έδρας.
Ωστόσο το 61% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι οι εγχώριες παραγωγικές μονάδες πρέπει να έχουν την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα.
Το ενθαρρυντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει αισιόδοξο ανέρχεται στο 41%, καθώς θεωρεί εφικτό τα επόμενα πέντε χρόνια η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε ανάπτυξη.
Το ποσοστό των αισιόδοξων αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2014.
Ωστόσο το ποσοστό των απαισιόδοξων υπερτερεί με ποσοστό 55%.
Οι κλάδοι που μπορεί να φέρουν την ανάπτυξη είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ακολουθεί ο κλάδος της μεταποίησης.
Τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που είχε ως θέμα «Ο ρόλος των Ελληνικών Παραγωγικών Επιχειρήσεων στην ανασυγκρότηση της χώρας».
Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει στο… ρεύμα ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που προωθεί την ιδέα οι καταναλωτές να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα.
Το «ρεύμα» ακολουθείται από 29 ελληνικές επιχειρήσεις.
Ανάμεσα στις εταιρείες είναι η ΛΟΥΞ, η ΈΨΑ, η Agrino, η Βίκος, η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, η ΚΥΚΝΟΣ, το Ζαγόρι κι άλλες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης