Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μείωση 13% στα καθαρά κέρδη της Φίλιππος Νάκας στο εξάμηνο χρήσης – Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το σύνολο της χρήσης

tags :
Μείωση 13% στα καθαρά κέρδη της Φίλιππος Νάκας στο εξάμηνο χρήσης – Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το σύνολο της χρήσης
Η εταιρεία ετοιμάζει διερευνητικές επαφές για σύναψη συμφωνίας διανομής προϊόντων σε Ελλάδα και Κύπρο και διεύρυνση με αυτό τον τρόπο του μεριδίου της αγοράς
Με την οριακή αύξηση των πωλήσεων έκλεισε το εξάμηνο της Φίλιππος Νάκας, συνέπεια όλων των προσπαθειών και επιχειρηματικών αποφάσεων που υλοποίησε ο Όμιλος τις προηγούμενες χρήσεις, με σκοπό τον περιορισμό δαπανών χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα του, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις λογιστικές καταστάσεις.
Από την εταιρεία επίσης σημειώνεται ότι μετά τη αναδιάρθρωση των τραπεζικών δανείων του Ομίλου υπάρχει σημαντική μείωση και του χρηματοοικονομικού κόστους.
Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση μέσα στις παρούσες συνθήκες της Ελληνικής οικονομίας προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της εταιρείας θα παραμείνουν στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Αναμένονται διερευνητικές επαφές με νέους οίκους του εξωτερικού για σύναψη συμφωνίας διανομής των προϊόντων τους σε Ελλάδα και Κύπρο και διεύρυνση με αυτό τον τρόπο του μεριδίου της αγοράς.
Κυριότερος κίνδυνος για την πορεία της εταιρείας παραμένει η ρευστή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και κυρίως ενδεχόμενα νέα υφεσιακά μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω τα εισοδήματα φυσικών και νομικών προσώπων και θα ανατρέψουν τον στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης της εταιρείας.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 10,381 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης που έληξε 31/12/2016, και παρουσιάζει αύξηση 1,46% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 1,339 εκατ. ευρώ συγκριτικά με κέρδη 1,362 εκατ. της προηγούμενης περιόδου σημειώνοντας μείωση 1,63%.
Τα κέρδη προ φόρων κατήλθαν σε 867 χιλ. μειωμένα κατά 2,21% συγκριτικά με τα κέρδη  887 χιλ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου και τέλος τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών υποχώρησαν στις 658 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 13,17% συγκριτικά με τα κέρδη 758 χιλ. της προηγούμενης περιόδου.
Στο εξάμηνο η καθαρή θέση του ομίλου ήταν στα 17,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 10,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι τραπεζικές.
Υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 2,6 εκατ. ευρώ.
Εντός της χρήσης η θυγατρική «Ιδιωτικό ΙΕΚ Φίλιππος Νάκας» μπήκε σε λύση και εκκαθάριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης