Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς πώληση το πλειοψηφικό πακέτο της Περσεύς - Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά του Metropolitan

tags :
Προς πώληση το πλειοψηφικό πακέτο της Περσεύς - Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά του Metropolitan
Αν προχωρήσει το deal, ο κλάδος της Υγείας αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ακόμα επενδυτές 
Το νοσοκομείο Metropolitan τα τελευταία 10 χρόνια ήταν στόχος εξαγοράς, αλλά ποτέ οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν, καθώς το τίμημα δεν ικανοποιούσε τους μετόχους - γιατρούς.
Η πρότασή του private equity fund CVC Capital Partners θεωρείται αρκετά σοβαρή και την ίδια στιγμή οι γιατροί – μέτοχοι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν το deal.
Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να κάνουν τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας έχουν πιάσει δουλειά και όλα θα εξαρτηθούν από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτόν τον έλεγχο.
Σημειώνεται πως ο τζίρος ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ το 2015 και τα λειτουργικά κέρδη τα 11 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί το private equity fund προτίθεται να αγοράσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου.
Στέλεχος της αγοράς που γνωρίζει άριστα τον κλάδο Υγείας εκτιμά ότι για απόκτηση του 100% των μετοχών του Metropolitan το τίμημα θα κινηθεί υψηλότερα των 80 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της Υγείας έχει βρεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών, που παρακολουθούν στενά της εξελίξεις.
Ο ρυθμιστής του κλάδου, όμως, είναι η Τράπεζα Πειραιώς που έχει σημαντικές μετοχικές συμμετοχές με πιο πρόσφατη αυτή στο Ερρίκος Ντύναν.

Νωρίτερα, το BankingNews.gr ανέφερε:

Σε διαδικασία ελέγχου των οικονομικών του νοσοκομείου Metropolitan προχώρησε ομάδα επενδυτών που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα.

Σύμφωνα με διαρροές, η ομάδα επενδυτών, μέσω του CVC Capital Partners,  θα προχωρήσει σε εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου, σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα από τον λογιστικό έλεγχο.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το  CVC Capital Partners εμφανίζει έντονη δραστηριότητα για εξαγορές, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ πρόσφατα συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική Pension Insurance Corp. Group έναντι του ποσού των 18,4 δισ. στερλινών.
Επίσης, συμφώνησε να αγοράσει την πολωνική λιανεμπορική αλυσίδα  Zabka Polska, έναντι 1,5 δισ. ευρώ, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές,  μαζί με τις Carlyle Group και KKR για την απόκτηση της Onex Corp.’s USI Insurance Services.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης