Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη έχουν πάρει χρήματα από τα ταμεία της επιχείρησης – Αναλυτικά στοιχεία

tags :
Ποιοι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη έχουν πάρει χρήματα από τα ταμεία της επιχείρησης – Αναλυτικά στοιχεία
Πρόκειται για μία μορφή δανεισμού των μελών της διοίκησης και των βασικών στελεχών από τα ταμεία της εισηγμένης χωρίς να γνωρίζει το ευρύ επενδυτικό κοινό τις λεπτομέρειες του δανεισμού και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των χρημάτων
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση εισηγμένης όπου φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις δίνουν κεφάλαια στους βασικούς μετόχους, διευθυντές και βασικά στελέχη της επιχείρησης και οι απαιτήσεις των εισηγμένων μπορεί και να διαρκούν χρόνια, το Bankingnews μελέτησε τις λογιστικές καταστάσεις και σας παρουσιάζει τις επιχειρήσεις που έχουν δανείσει βασικούς μετόχους, διευθυντικά στελέχη και μέλη διοίκησης.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία μορφή δανεισμού χωρίς να είναι γνωστές οι λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τι διάρκεια θα έχει το δάνεια, αν έχει κάποιο επιτόκιο, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής των κεφαλαίων κ.α.
Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις όπως αυτές παρουσιάζονται στον δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς, στον ετήσιο ισολογισμό της Euroxx φαίνεται πως έχουν δοθεί αμοιβές βασικών διοικητικών στελεχών ύψους 3,08 εκατ. ευρώ το 2016 και επιπλέον υπάρχουν απατήσεις από βασικά διοικητικά στελέχη ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως υπάρχουν και υποχρεώσεις βασικών στελεχών προς την επιχείρηση ύψους 217 χιλ. ευρώ, ενώ στη χρήση η εταιρεία είχε ζημιές 1,81 εκατ. ευρώ.
Η Ιντραλότ στο εννεάμηνο 2016 είχε συναλλαγές και αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών διοίκησης 7,7 εκατ. ευρώ και υπήρχαν και απαιτήσεις του ομίλου ύψους 310 χιλ. ευρώ και αλλά και υποχρεώσεις από στελέχη 192 χιλ. ευρώ.
Στο εννεάμηνο της Q&R οι απαιτήσεις από διευθυντικά στελέχη ανέρχονταν στις 215 χιλ. ευρώ, της Diversa 25 χιλ. ευρώ, της Έδραση Ψαλλίδας 254 χιλ. ευρώ αλλά υπήρχαν και υποχρεώσεις 86 χιλ. ευρώ, της Βιοτέρ 124 χιλ. ευρώ (υποχρεώσεις 46 χιλ. ευρώ), της Ελληνικής Υφαντουργίας 200 χιλ. ευρώ με υποχρεώσεις 90 χιλ. ευρώ και της Eurobrokers 197 χιλ. ευρώ.
Στην Οίκος Σπύρου υπάρχουν απατήσεις ύψους 100 χιλ. ευρώ από την εταιρεία προς τα βασικά στελέχη, στην Λιβάνης 30 χιλ. ευρώ, στην Καράτζη 58 χιλ. ευρώ, στην Δρομέας οι απαιτήσεις μείον τις υποχρεώσεις είναι περίπου 60 χιλ. ευρώ.
Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι υπάρχουν και αρκετές εισηγμένες οι οποίες έχουν μεγάλες υποχρεώσεις προς τα μέλη διοίκησης και βασικά στελέχη, που σημαίνει πως και στην περίπτωση αυτή γίνεται κατά ένα έμμεσο τρόπο δανεισμός της εταιρείας, όπως για παράδειγμα Κρι-Κρι, Ξυλεμπορία, Ιατρικό Αθηνών.
Και στην περίπτωση αυτή δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες για τον τρόπο και το χρόνο που θα γίνει η εξόφληση αυτών των υποχρεώσεων.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης