Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προαγωγή, συνταξιοδότηση και «χρυσό» εφάπαξ 285 χιλ. ευρώ για τον επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ

tags :
Προαγωγή, συνταξιοδότηση και «χρυσό» εφάπαξ 285 χιλ. ευρώ για τον επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ
Το νέο σκάνδαλο, όπως και εκείνο με τις προκλητικές αμοιβές των επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ,  αποκαλύφθηκε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Σκρέκα
Προώθησε την προαγωγή του κατά δύο βαθμίδες στην οργανική θέση του στην εταιρία, μετά από λίγες ημέρες υπέβαλλε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση και διασφάλισε με τον τρόπο αυτό αυξημένο εφάπαξ κατά 100 χιλιάδες ευρώ και συνολικά ποσό 258 χιλιάδων ευρώ!
Ο λόγος για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ κ. Σωτήρη Νίκα, περίπτωση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή των κκ.  Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα στον ΑΔΜΗΕ που αύξησαν τις μηνιαίες αμοιβές τους στις 20 χιλιάδες ευρώ και έλαβαν αναδρομικά 100 χιλιάδες ευρώ έκαστος.  
Η υπόθεση της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ αποκαλύφθηκε όπως και αυτή της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Σκρέκα με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σωτήρης Νίκας αποτέλεσε επιλογή του Πάνου Σκουρλέτη και τοποθετήθηκε με διαδικασίες εξπρές στην διοίκηση του ΔΕΣΦΑ τον Απρίλιο του 2016, κίνηση που προκάλεσε νέες ρωγμές στις σχέσεις με την Socar οι οποίες και κατέληξαν στο γνωστό ναυάγιο.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στην ερώτησή του ο κ. Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ πριν την επιλογή του γι’ αυτή τη θέση εργαζόταν στην εταιρία ως απλός Διευθυντής.
«Στις 11 Νοεμβρίου, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρείχε η θέση του, πέτυχε την έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο της οργανικής του αναβάθμισης κατά δύο βαθμίδες, στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο)».
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκρέκα, ο κ. Νίκας παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα, η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική θέση να εκτινάξει το εφάπαξ κατά περίπου 100.000 ευρώ, στα 258. 000 ευρώ.

Εξασφαλισμένο από τους καταναλωτές το «χρυσό» εφάπαξ

Το «χρυσό» εφάπαξ του «εκλεκτού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ φυσικά το πληρώνουν οι καταναλωτές» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, και σημειώνει ότι λίγες ημέρες πριν την έγκριση της προαγωγής του, εξουσιοδοτήθηκε ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρίας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρίας για να «διασφαλίσει» τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζομένων στο Διαχειριστή από πιθανό «bail in».
Επιπλέον αναφέρει ότι το ποσό αυτό έχει συμπεριληφθεί στον υπολογισμό της ανακτήσιμης διαφοράς του 2016 για τα επόμενα έτη».
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα το ποσό των 10 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων, που πληρώνουν οι καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο.
Ο βουλευτής της ΝΔ θέτει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο το «χρυσό εφάπαξ» του κ. Νίκα «αποτελεί την πλουσιοπάροχη αμοιβή του για πιθανή συμβολή του στην υπονόμευση ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ και στην απώλεια πολύτιμων εσόδων για την ελληνική οικονομία».

Ερωτήσεις - φωτιά

«Οι εκλεκτοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι αγωνιστές της αριστεράς και της Δημοκρατίας, αλώνουν το κράτος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και “πλιατσικολογούν” τη δημόσια περιουσία ως λάφυρο στον κομματικό στρατό» σημειώνει ο κ. Σκρέκας στην ερώτησή του και θέτει τα εξής ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς:
1. Είναι αλήθεια ότι το εν λόγω στέλεχος, επιλογή της κυβέρνησής σας, μεθόδευσε την παραπάνω διαδικασία προαγωγής του ώστε λίγες ημέρες αργότερα να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει αυξημένη αποζημίωση απόλυσης (εφάπαξ) κατά περίπου 100.000 ευρώ, και σύνολο 258.000 ευρώ; Καταθέστε τα αποδεικτικά έγγραφα για τα ποσά που έλαβε από όλες τις πηγές (εταιρεία, ασφαλιστικά προγράμματα και λοιπές παροχές).
2.    Συμφωνείτε με την απόφαση της ΡΑΕ τα 10.000.000 ευρώ να περιληφθούν στην Ανακτήσιμη Διαφορά για το 2016 που πιθανότατα θα αυξήσει τα τιμολόγια στο φυσικό αέριο, από το 2017 εν μέσω μια δύσκολης οικονομικής συγκυρίας;
3.    Συμφωνείτε με τον ανωτέρω τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας από τα στελέχη της κυβέρνησής σας και το «ηθικό πλεονέκτημα» που επιδεικνύουν;
4.    Πριν λίγους μήνες οδηγήσατε σε αδιέξοδο τον προηγούμενο διαγωνισμό επειδή μεταξύ άλλων διαφωνούσε η κυβέρνησή σας με την πώληση του 66% των μετοχών και κατά πληροφορίες προκρίνατε την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή μειοψηφικού μεριδίου του ΔΕΣΦΑ, κατά το πρότυπο του ΑΔΜΗΕ. Τώρα ακούγεται ότι προτίθεστε να τον επαναλάβετε πουλώντας τελικά το 66% με κίνδυνο ο νέος διαγωνισμός να φέρει σημαντικά χαμηλότερο τίμημα. Μπορείτε να μας ξεκαθαρίσετε εάν η κυβέρνηση έχει τελικά κάποιο σχέδιο για το μέλλον του ΔΕΣΦΑ και ποιο είναι αυτό;

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης