Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άλλα 50 εκατ. ευρώ έβαλε η Σκλαβενίτης στο πρώην δίκτυο Μαρινόπουλου μέσω αύξησης κεφαλαίου

tags :
Άλλα 50 εκατ. ευρώ έβαλε η Σκλαβενίτης στο πρώην δίκτυο Μαρινόπουλου μέσω αύξησης κεφαλαίου
Στα 175 εκατ. ευρώ θα φτάσει το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικές Υπεραγορές-Που βρήκε τα χρήματα ο όμιλος Σκλαβενίτη
Στα 175 εκατ. ευρώ θα ανέλθει σύμφωνα με πληροφορίες το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές θυγατρική της Σκλαβενίτης στην οποία πέρασε πλέον το δίκτυο της Μαρινόπουλος. 
Η Σκλαβενίτης ήδη έλαβε δάνειο ύψους 50 εκ Ευρώ το οποίο διαθέτει για ισόποση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές.
Το δάνειο λήφθηκε με παροχή εγγυήσεων από τον όμιλο Σκλαβενίτη προς τις τράπεζες γεγονός που δείχνει την πεποίθηση της εταιρίας ότι μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία και να αναπτυχθεί η νέα εταιρία.
Η αρχική συμφωνία μεταξύ τραπεζών και Σκλαβενίτη προέβλεπε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές θα διαμορφωνόταν στα 125 εκ Ευρώ αλλά λόγω της καθυστέρησης υλοποίησης της συναλλαγής χρειάστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση η οποία και καλύφθηκε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από την επιπλέον αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 50 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε την άμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικές Υπεραγορές με την ίδρυση της εταιρίας κατά ποσό 31,25 εκ Ευρώ σε μετρητά από τη Σκλαβενίτης η οποία και πραγματοποιήθηκε, αύξηση σε μετρητά 43,75 εκ Ευρώ ως 31/12/2017 και μια ακόμα αύξηση σε μετρητά ύψους 50 εκατ. ευρώ έως 31/12/2019.
Εν τω μεταξύ η έναρξη λειτουργίας της Ελληνικές Υπεραγορές δίνει σημαντικές ανάσες προς τους προμηθευτές οι οποίοι έως το τέλος Απριλίου θα λάβουν το σύνολο του 50% των απαιτήσεων που είχαν από τη Μαρινόπουλος καθώς το υπόλοιπο 50% διαγράφηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας και μετά την επικύρωση της διαδικασίας από τα αρμόδια δικαστήρια.
Παράλληλα οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να τροφοδοτούν τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος τα οποία «γεμίζει» πλέον ο όμιλος Σκλαβενίτη προκειμένου να επαναλειτουργήσουν γεγονός που αναμένεται να δώσει μεγάλες ανάσες μετά από μεγάλη περίοδο δυσκολιών.
Επισημαίνεται ότι παράλληλα οι τράπεζες διευκολύνουν χρηματοδοτικά προμηθευτές οι οποίοι λόγω του κουρέματος που υπέστησαν και των προβλημάτων στο cash flow λόγω της μακράς περιόδου στάσης πληρωμών από τη Μαρινόπουλος  περιήλθαν σε αδιέξοδο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης