Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Τα μυστικά της παράτασης για όσους χάνουν την ρύθμιση των 36

tags :
ΔΕΗ: Τα μυστικά της παράτασης για όσους χάνουν την ρύθμιση των 36
Ρυθμίσεις της ΔΕΗ που είναι χαμένες μπορούν να σωθούν
Οι παρατάσεις που δίνει η ΔΕΗ για την ένταξη στην ρύθμιση των 36 δόσεων έχει πολλά μυστικά και αφορά και εκείνους που μπορεί να νομίζουν ότι έχουν χάσει την ευκαιρία να επωφεληθούν, γιατί ενώ ήταν ενταγμένοι έχουν χάσει στην πορεία την ρύθμιση.
Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι η ΔΕΗ τηρεί μια σιωπηλή στάση ανοχής δείχνοντας ελαστικότητα σε όσους έχουν εμφανιστεί συνεπείς αλλά μπορεί να έχουν χάσει την ημερομηνία αποπληρωμής του τρέχοντος λογαριασμού.
Και αυτό μπορεί να συμβαίνει επίσης καθώς ο λογαριασμός αυτός μπορεί να εμφανίζεται αυξημένος από πλευράς κατανάλωσης λόγω του πολύ κρύου χειμώνα.
Για κάποιον λοιπόν που δεν μπορεί να καλύψει τον τρέχοντα λογαριασμό η ΔΕΗ κάνει την εξής μετατροπή.
Αυτό δε ισχύει ακόμα και αν έχει παρέλθει η προθεσμία αποπληρωμής του τρέχοντος,δηλαδή θεωρητικά έχει χαθεί το σύνολο της ρύθμισης.
Τον αθροίζει (τον τρέχοντα) με το ποσό που υπολείπεται από τα παλιά χρέη και στην συνέχεια διαιρεί το νέο άθροισμα που είναι το νέο οφειλόμενο ποσό στο συνολό του, με το υπόλοιπο των δόσεων που μένει να καλύψει ο πελάτης από την αρχική ρύθμιση.
Eνα παραδειγμα.
Εστω ότι ένας καταναλωτής έχει υπόλοιπο από παλιά που έχει μείνει και είναι σε ρύθμιση 1000 ευρώ και ο τρέχων λογαρισμός που δεν πληρώνεται λογω αδυναμίας είναι 300 ευρώ.
Παράλληλα ο εν λόγω καταναλωτής έχει ήδη πληρώσει 10 δόσεις των 50 ευρώ,συνολικά 500 και του μένουν άλλες 20 δόσεις για να κλείσει το αρχικό του υπόλοιπο που ήταν 1500 ευρώ – 500 που έχει πληρώσει = 1000 ευρώ.
Η ΔΕΗ του λέει, σου μένουν 1000 να αποπληρώσεις και 300 από τα τρέχοντα 1300.
Αυτά στα ρυθμίζω στις 20 δόσεις που σου έμεναν από την αρχική ρύθμιση,αφού είχες πληρώσει 10.
Αρα η δόση σου είναι 1300 :20 = 65 ευρώ από 50 που ήταν.
Ετσι ο καταναλωτής παραμένει στην ρύθμιση ελαφρά επιβαρυμένος μεν, έχοντας εντάξει κα το ποσό που δεν μπορούσε να αποπληρώσει στο σύνολό του στην τρέχουσα φάση.
Κατά τον τρόπο αυτό και η ΔΕΗ αποφεύγει νέο ανεξόφλητο,κυρίως όμως ευνοοείται αυτός που σώζει την ρυθμισή του.
Όλα αυτά ισχύουν μέχρι Παρασκευή 10/3/2017.
Από εκεί και πέρα θα περιμένει κανείς τις νέες ανακοινώσεις.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης