Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το business plan της Grant Thornton, η απειλή ειδικής διαχείρισης και τα 18 εκατ. αμκ που χρειάζεται το Mega

Το business plan της Grant Thornton, η απειλή ειδικής διαχείρισης και τα 18 εκατ. αμκ που χρειάζεται το Mega
Ο χρόνος που δίνεται στο φλερτ Μπόμπολα-Σαββίδη και οι λόγοι απόρριψης της πρότασης Μπόμπολα
Το νέο business plan του Mega τρέχει η ελεγκτική Grant Thornton κατ εντολή των τραπεζών οι οποίες αναμένουν την παράδοση του επιχειρηματικού σχεδίου σε περίπου δύο εβδομάδες.
Το σχέδιο θα προσδιορίζει επακριβώς όχι μόνο το ύψος της απαιτούμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και θα περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια βιωσιμότητας του καναλιού αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι χρηματοδοτικές ανάγκες του καναλιού με πρόχειρους υπολογισμούς προσδιορίζονται στα επίπεδα των 18 εκ Ευρώ.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου οι μέτοχοι θα κληθούν άμεσα να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου την οποία θα προσδιορίσει η Grant Thornton και αν δεν το πράξουν οι τράπεζες προσανατολίζονται σε λύση ΔΟΛ δηλαδή να προσφύγουν στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας αίτημα ειδικής εκκαθάρισης του τηλεοπτικού σταθμού.
Βεβαίως οι κινήσεις των τραπεζών ουσιαστικά δίνουν χρονικά περιθώρια λύσης από τους μετόχους στο κανάλι δεδομένου του υπαρκτού ενδιαφέροντος του ομίλου Σαββίδη και της συνεργασίας του με τον όμιλο Μπόμπολα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση Μπόμπολα για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκ Ευρώ απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις τράπεζες καθώς προέκυπτε εντός δωδεκαμήνου νέα χρηματοδοτική ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 12 εκ Ευρώ.
Η πρόταση της πλευράς Μπόμπολα περιλάμβανε απελευθέρωση τιμολογίων ύψους 15 εκ Ευρώ και ρυθμίσεις των δανείων και οι τράπεζες αναφέρουν ότι αν τη δέχονταν αυτό θα ήταν σε βάρος τους καθώς και οι μέτοχοι θα εξυπηρετούνταν με μικρά ποσά και το κανάλι δεν θα ήταν βιώσιμο με συνέπεια να προκύψουν λίγο μετά την όποια υποτιθέμενη λύση νέες περιπέτειες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης