Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεχίζεται το θρίλερ για την ολοκλήρωση του deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

tags :
Συνεχίζεται το θρίλερ για την ολοκλήρωση του deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου
Το  Δικαστήριο  ανέβαλε  τη συζήτηση  που είχε  ορισθεί  την Τετάρτη  8 Μαρτίου   μετά  από  αίτηση  των δικηγόρων   της  Καρυπίδης   για  εξαίρεση  των δικαστών  που ήταν στην έδρα
Νέα  εμπόδια  στην ολοκλήρωση  της  συμφωνίας  του  ομίλου Σκλαβενίτη με τη  Μαρινόπουλος  βάζει η απόφαση   του Δικαστηρίου  για αναβολή συζήτησης   των τριτανακοπών  στις 24 Μαΐου του 2017.
Το  Δικαστήριο  ανέβαλε  τη συζήτηση  που είχε  ορισθεί  την Τετάρτη  8 Μαρτίου   μετά  από  αίτηση  των δικηγόρων   της  Καρυπίδης   για  εξαίρεση  των δικαστών  που ήταν στην έδρα.  
Η συζήτηση   ξεκίνησε  στις 9  το πρωί  και  ολοκληρώθηκε  στις  4   το απόγευμα  με   νέα  σύνθεση   στην  έδρα  αφού το  αίτημα   των δικηγόρων   της  Καρυπίδης  έγινε  αποδεκτό   για αντικατάσταση  των μελών  της έδρας.  
Η  νέα  σύνθεση  όμως   της δικαστικής  έδρας  δεν συζήτησε  τις τριτανακοπές λόγω   λήξης του ωραρίου.  
Η εξέλιξη  αυτή όμως   δημιουργεί  εμπόδια  στην υλοποίηση  της συμφωνίας  του Σκλαβενίτη  με το Μαρινόπουλο  καθώς οι δικηγόροι   των τραπεζών  ανέφεραν ότι η συμφωνία  είναι στον «αέρα»  διότι  αν  δεν  κλείσουν  δικαστικά  οι τριτανακοπές  δεν μπορούν  να προχωρήσουν  στην χρηματοδότηση  της συμφωνίας.
 Η ελπίδα  να  συνεχισθεί  η χρηματοδότηση  της συμφωνίας είναι  η ενεργοποίηση  της ρήτρας   που  προβλέπει   την υλοποίηση   ομολογιακού  δανείου  ύψους  360 εκατ   ευρώ.  
Να σημειωθεί  ότι οι  από τις  έξι υποθέσεις  των τριτανακοπών   θα αποχωρήσουν   οι  εκπρόσωποι  των 4 υποθέσεων. Θεωρείται βέβαιο  ότι  η εταιρεία   Αφοί  Καρυπίδη  Α.Ε.Ε.Ε θα μείνουν  μέχρι  τέλους  διεκδικώντας  τις οικονομικές  απαιτήσεις  τους   από τον  όμιλο  Μαρινόπουλο.  
Να σημειωθεί  ότι όλοι όσοι εργάζονται  για την  ολοκλήρωση  της  συμφωνίας  λένε ότι  προέκυψε  νέο  εμπόδιο  και πρέπει  να το ξεπεράσουμε.

Nίκος  Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης