Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι αυτοκινητόδρομοι ολοκληρώνονται με...διόδια σε Βαρυπόμπη και Άγιο Στέφανο

tags :
Οι αυτοκινητόδρομοι ολοκληρώνονται με...διόδια σε Βαρυπόμπη και Άγιο Στέφανο
Αντίθετοι οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου
Από το 2018 αναμένεται να έχουμε την τοποθέτηση διοδίων στην είσοδο της πόλης της Αθήνας και ειδικότερα σε Βαρυπόμπη και Αγιο Στέφανο.
Η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και ειδικότερα της Νέας Οδού που έχει αναλάβει την κατασκευή του Π.Α.Θ.Ε. μήκους περίπου 172,5 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, μετά τα Καμένα Βούρλα (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FERROVIAL και ACS Group) φέρνει διόδια αλλά και αντιδράσεις από τους κατοίκους των περιοχών αλλά και από δεκάδες εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί.
Η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου μετατίθεται για το τέλος της Περιόδου Μελετών Κατασκευών, που θα έχουμε αναλογική χιλιομετρική χρέωση, ενώ οι μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών θα γίνονται δωρεάν.
Δωρεάν διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων προβλέπεται και για τα οχήματα τα οποία είτε ανήκουν είτε αναγνωρισμένα μεταφέρουν ΑΜΕΑ.
Την ίδια στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια για την ομαλοποίηση των σχέσεων Παραχωρησιούχου - Κοινωνικών Δικτύων Πολιτών, με τη συμφωνία για ανάκληση των ποινικών διώξεων και των αγωγικών αξιώσεων κατά των πολιτών που μετείχαν στις κινητοποιήσεις και τα κινήματα ενάντια στα διόδια.

Αντίθετοι οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου

Με πρόσφατη ανακοίνωση της η διαδημοτική επιτροπή των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, επισήμαινε τα εξής:
«Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των γραφείων της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα διόδια και την εθνική οδό, στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στη Νέα Ερυθραία, φανερώνει ότι η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων έχει ήδη δρομολογηθεί.
Οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους έχουν τεθεί αντίθετοι στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα ανεχτούν και την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού, είναι αναγκαστική επιλογή, όπως σε άλλες περιοχές η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης. Η παραχώρηση του βασικού οδικού δικτύου είναι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιπλέον χαράτσια για τους περισσότερους πολίτες και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο. Η τοποθέτηση και νέων διοδίων θα προκαλέσει: Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό των περιοχών μας που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας χιλιάδων ανθρώπων.
Διεκδικούμε άμεσα: Να καταργηθούν τα διόδια από την Αττική τώρα!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης