Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θετικές εκτιμήσεις από την Πετρόπουλος για το 2017 – Η καλή ρευστότητα, η απουσία μερίσματος και οι βλέψεις για εξαγορές

tags :
Θετικές εκτιμήσεις από την Πετρόπουλος για το 2017 – Η καλή ρευστότητα, η απουσία μερίσματος και οι βλέψεις για εξαγορές
Η διοίκηση προσδοκά ότι κατά το τρέχον και το επόμενο έτος θα υπάρξουν ευκαιρίες απόκτησης νέων εμπορικών σημάτων, μία εκτίμηση που είχε διατυπωθεί και για το 2016
Συνέχιση της καλής πορείας και το 2017 περιμένει η Πετρόπουλος.
Η διοίκηση δεν θα δώσει μέρισμα για τη χρήση 2016 παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα η ρευστότητα του ομίλου.
Υπενθυμίζεται πως για τη χρήση του 2015 είχε επιστρέψει κεφάλαιο ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό οι πωλήσεις το 2016 πήγαν καλύτερα από αυτές του 2015 αλλά και από τις εκτιμήσεις της διοίκησης και ανήλθαν στα 93,2 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικού προϋπολογισμού των 92 εκατ. ευρώ και των 80,2 εκατ. ευρώ του 2015.
Η διοίκηση εκτιμά ότι οι αγορές εντός Ελλάδας το 2017 θα αυξηθούν οριακά, όπως θα αυξηθεί και το μερίδιο της στην Ελληνική αγορά, ενώ αντιθέτως αναμένεται σημαντική μείωση των εξαγωγών .
Οι εξαγωγές του Ομίλου και της Εταιρείας ανήλθαν σε 31 εκατ. ευρώ το 2016 από 25,8 εκατ. ευρώ το 2015.
Η αισιοδοξία για το εσωτερικό πηγάζει από το γεγονός ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία, για την χρήση του 2017 αναμένεται ότι θα υπάρξει μικρή αναστροφή της οικονομικής δραστηριότητας και βελτίωση της ανάπτυξης που εκτιμάται ότι θα επιδράσουν θετικά στα μεγέθη του Ομίλου και της Εταιρείας.
Τα κέρδη μετά τους φόρους για τον Όμιλο, ανήλθαν για την χρήση σε 1,4 εκατ. ευρώ έναντι  0,6 εκατ. ευρώ της χρήσεως 2015 παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ζημιές από την αποτίμηση ακινήτων και ζημιές λόγω προβλέψεων.
Σημειώνεται πως και στην προηγούμενη χρήση υπήρχε έκτακτη επιβάρυνση των κερδών με πρόσθετους φόρους 1,15 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση αισθάνεται ικανοποίηση για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες της αγοράς και καταβάλλει προσπάθειες για την επίτευξη αποτελεσμάτων στα προ της χρηματοοικονομικής κρίσεως επίπεδα.
Όπως αναφέρει αντιμετώπισε επιτυχώς την οικονομική λαίλαπα των τελευταίων ετών κατορθώνοντας να επιτύχει κέρδη και για το 2016.
Για το μέλλον θα συνεχιστεί η αναζήτηση συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσβλέποντας παράλληλα σε συμφέρουσες εξαγορές άλλων επιχειρήσεων µε παρεμφερή αντικείμενα, ενέργεια που μπορεί να είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες στις οποίες οι υπολογίσιμοι παίκτες της αγοράς μειώνονται σε σημαντικό βαθμό.
Η διοίκηση προσδοκά ότι κατά το τρέχον και το επόμενο έτος θα υπάρξουν ευκαιρίες απόκτησης νέων εμπορικών σημάτων, αλλά σημειώνεται πως αντίστοιχη προσδοκία υπήρχε και για το 2016.
Η μετοχή διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα της καθαρής θέσης, η σχέση ξένων/ιδίων κεφαλαίων είναι χαμηλή, ενώ ο καθαρός δανεισμός είναι εξαιρετικά χαμηλός .
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός παρέμεινε σχεδόν σταθερός στα 22,6 εκατ. ευρώ ενώ ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός ανήλθε στα 9,8 εκατ. ευρώ.
Τα μετρητά και ισοδύναμα είναι 12,7 εκ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν λόγω αρνητικών λειτουργικών ταμειακών ροών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης