Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κρι Κρι: Έτοιμη να μπει στην ασιατική αγορά - Προχωρά σε νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ

tags :
Κρι Κρι: Έτοιμη να μπει στην ασιατική αγορά - Προχωρά σε νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία αναμένει τη λήξη του εμπάργκο για να εισέλθει και στη ρωσική αγορά
Έτοιμη να μπει στην ασιατική αγορά είναι η σεοραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι κρι η οποία  ταξιδεύει ήδη σε πάνω από 24 χώρες με τις εξαγωγές να καλύπτουν το 26% των συνολικών πωλήσεων της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τοπικούς διανομείς για την διακίνηση των προϊόντων της στην Κίνα.
Παράλληλα η εταιρεία  αναμένει τη λήξη του εμπάργκο για να εισέλθει και στη ρωσική αγορά.
Η εταιρεία, τρία χρόνια μετά την καταστροφή που  υπέστη το εργοστάσιο γιαούρτης κατάφερε όχι μόνο να ορθοποδήσει αλλά και να απογειώσει σχεδόν όλα τα οικονομικά μεγέθη της.
Η νέα μονάδα, εμβαδού 12.000 τ.μ. - που κόστισε περί τα 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10, 5 εκατ. ευρώ προήλθαν από την ασφαλιστική αποζημίωση και τα υπόλοιπα από ίδια κεφάλαια -, αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης.
Παράλληλα η εταιρία προχωρά σε νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ με στόχο την αύξηση και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και των εγκαταστάσεων, τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, και το δυναμικό λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων, καλύπτοντας τις διατροφικές τάσεις της αγοράς.
Για το 2017, η εταιρεία έχει στα σκαριά συνεργασίες και με άλλους λιανεμπόρους, καθώς και την παραγωγή νέων κωδικών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο επιδόρπιο γιαουρτιού με πρωτεΐνες (Super Spoon). Στη διάρκεια του φετινού δεκαμήνου (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016) η γαλακτοβιομηχανία «Κρι-Κρι» αύξησε τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά στις κατηγορίες γιαουρτιού και παγωτού κατά 11% και 15% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης