Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κωμωδία με καταζητούμενους στον ΔΟΛ και άλλα ανέκδοτα

Κωμωδία με καταζητούμενους στον ΔΟΛ και άλλα ανέκδοτα
Οι μηνύσεις, οι κατά φαντασίαν καταζητούμενοι και η Επιθεώρηση Εργασίας
Μια μηνυτήρια αναφορά και ανακοινώσεις περί καταζητούμενων στελεχών του ΔΟΛ ήλθε να προστεθεί ως ανέκδοτο στα όσα διαδραματίζονται στον πάλαι ποτέ ισχυρό εκδοτικό όμιλο.
Ειδικότερα η μη πληρωμή δεδουλευμένων σε όσους έχουν κάνει επίσχεση εργασίας στο ΔΟΛ προκάλεσε την αντίδραση μελών της ΕΠΗΕΑ οι οποίοι προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της διοίκησης του Οργανισμού αλλά και στελεχών της επιχείρησης.
Νωρίτερα είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία ναι μεν διαπίστωσε τη μη καταβολή δεδουλευμένων αλλά τους καλούσε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να κριθεί αυθεντικά η απόφαση αποδέσμευσης λογαριασμού του ΔΟΛ.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι δεν κινήθηκε καμία διαδικασία αυτοφώρου στη μήνυση που υπεβλήθη καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία κινείται μόνο εφ όσον το αδίκημα της μη καταβολής διαπράττεται την ημέρα που έχει καθοριστεί η καταβολή δεδουλευμένων.
Ακόμα κι αν κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία αυτή δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταβολή δεδουλευμένων καθώς οι μηνύσεις οδηγούν μόνο σε πιθανή ποινική καταδίκη των μηνυομένων.
Στο γαϊτανάκι πάντως των καταγγελιών ήλθε χθες να προστεθεί και άλλη μια πως χρήματα από διαφημιστικά έσοδα κατευθύνονται προς την ΔΟΛ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.
Ωστόσο αυτό αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη αν συμβαίνει δεδομένου ότι η εν λόγω εταιρία εκδίδει το περιοδικό Cosmopolitan και η απόφαση δικαστηρίου προβλέπει ότι τα χρήματα από το λογαριασμό που έχει αποδεσμευτεί θα χρησιμοποιηθούν και για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΔΟΛ.
Επιπλέον σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η αποδέσμευση λογαριασμού του ΔΟΛ δεν σημαίνει ότι γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση του.
Ειδικότερα οι πληρωμές πραγματοποιούνται μόνο εφ όσον προσκομιστούν παραστατικά από τον ΔΟΛ και ελεγχθούν από τις τράπεζες ώστε να κατευθύνονται προς τις χρήσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί από το δικαστήριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επισχέσεις που έχουν γίνει στο ΔΟΛ υπάρχουν περιπτώσεις που προκαλούν εντύπωση.
Ειδικότερα συνδικαλιστής του κλάδου των Τεχνικών Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ) προχώρησε σε στις 9/2/2017 ενώ στις αρχές Μαρτίου έκανε καταγγελία με άλλους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου ο ίδιος συνδικαλιστής με εξώδικο που έστειλε στο ΔΟΛ ανακάλεσε την επίσχεση εργασίας ώστε να λάβει δεδουλευμένα ενώ την ίδια στιγμή συνάδελφοί του παραμένουν σε επίσχεση και δεν έχουν λάβει ούτε ένα Ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης