Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανακατατάξεις στον κλάδο της Υγείας - Κλείδωσε η πώληση του Μetropolitan - Ενδιαφέρον Λάτση για Ερρίκος Ντυνάν

tags :
Ανακατατάξεις στον κλάδο της Υγείας - Κλείδωσε η πώληση του Μetropolitan - Ενδιαφέρον Λάτση για Ερρίκος Ντυνάν
Για το Ερρίκος Ντυνάν  πληροφορίες φέρουν τον όμιλο Λάτση να εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτηση του
Mέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κλείσει σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την πώληση του 70% του Metropolitan έναντι περίπου 90 εκατ. ευρώ στο fund CVC Capital Partners.
Η κλινική Metropolitan διαθέτει 300 κλίνες όλων των ειδικοτήτων, 16 χειρουργικές αίθουσες, δύο μονάδες εντατικής θεραπείας με συνολικά 20 κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια. Στο τέλος του 2015 απασχολούσε σε επίπεδο ομίλου 958 άτομα.
Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση (προ της εφαρμογής rebate και clawback) ανήλθε το 2015 στα 101,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,1 εκατ. το 2014. Τα μικτά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 19 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 11 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 1,15 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε κέρδος 61 χιλ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στο τέλος του 2015 ανέρχονται σε 86,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ήταν 33 εκατ. ευρώ.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το  CVC Capital Partners εμφανίζει έντονη δραστηριότητα για εξαγορές, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ πρόσφατα συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική Pension Insurance Corp. Group έναντι του ποσού των 18,4 δισ. στερλινών.
Ο κλάδος της Υγείας έχει βρεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών, που παρακολουθούν στενά της εξελίξεις.
Ο ρυθμιστής του κλάδου, όμως, είναι η Τράπεζα Πειραιώς που έχει σημαντικές μετοχικές συμμετοχές με πιο πρόσφατη αυτή στο Ερρίκος Ντύναν.
Για το Ερρίκος Ντυνάν  πληροφορίες φέρουν τον όμιλο Λάτση να εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτηση του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο χωρίς ωστόσο να υπάρχει τίποτα ακόμη οριστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης