Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Ικανοποίηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

ΕΛΠΕ: Ικανοποίηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
Με τη σημερινή 17/3/2017 μονογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης για την «Περιοχή 2» δυτικά της Κέρκυρας, γίνεται ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Σύμβασης από τη Βουλή
Ο όμιλος ΕΛΠΕ δηλώνει την ευαρέσκειά του για την επιτάχυνση των διαδικασιών στο τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου με τη σημερινή 17/3/2017 μονογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης για την «Περιοχή 2» δυτικά της Κέρκυρας, γίνεται ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων.
Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση "ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια δηλώνει απολύτως έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το ότι είμαστε εταίροι με δυο διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, όπως η TOTAL και η EDISON.
Ευελπιστούμε ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί πανομοιότυπη Σύμβαση Μίσθωσης για την «Περιοχή 10» στο νότιο Ιόνιο και θα ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Συμβάσεων για τις περιοχές «Άρτα - Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του -και θα επενδύσει, προκειμένου- να διαπιστωθεί εάν και πού υπάρχουν εκμεταλλεύσιμοι Υδρογονάνθρακες στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα ανταποκριθεί και σε νέες προσκλήσεις, οι οποίες πιθανώς θα παρουσιαστούν για έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Είναι αυτονόητο πως ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλεια θα ενημερώσει επισήμως και υπευθύνως, όταν και αν υπάρξουν νέες συμφωνίες".

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης